Sudar kultura i iznenađenje za vaše nepce – sushi pizza je ultimativni recept koji mora da proba svako ko podjednako uživa u čarima pice i prepoznatljivom ukusu sušija.
Spisak namirnica i način pripreme pronađite u nastavku teksta.
Sastojci
Pirinač
- 2 šolje suši pirinča
- 2 1/2 šolje vode
- 1/2 šolje pirinčanog sirćeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike soli
Sushi Roll Crust
- 1 list alge nori
- 2/3 šolje suši pirinča
- 3 trake krastavca
- 2 trake ahi tune
- 3 trake avokada
Topping
- losos
- ahi tuna
- avokado
- nori pahuljice
Priprema
Za početak – isprati pirinač i staviti ga u šerpu sa vodom. Kuvati između 15 i 20 minuta, zatim ohladiti pirinač i pomešati ga sa pirinčanim sirćetom. Ostaviti da se osuši.
Sushi Pizza
Iseckati losos, tunu, avokado i nori pahuljice. Ostaviti po strani. Užu stranu lista nori alge premazati vodom, a zatim drugi list dodati na vrh i pritisnuti prstima kako bi se zalepili. Staviti kuvani suši pirinač, krastavac, avokado i tunu i uviti kao običan suši. Nakon toga, pripremiti „koru“ za picu. List nori alge iseći u obliku trougla (jednog parčeta pice), premazati smesom za poh i ispržiti kratko na tiganju. Na ispohovanu bazu staviti suši pirinač, svežu tunu i losos, krastavac, avokado i pahuljice. U ulozi korice naći će se prethodno uvijen suši.
Topping za sushi pizzu birate sami, a mi smo se danas odlučili za tunu i losos.
Foto: Instagram