Ako smatrate da je priprema sushija komplikovana, probajte da ga napravite koristeći pleh za mafine
Kada je u pitanju sushi, postoje brojni trikovi koji mogu da olakšaju proces njegove pripreme. Jedni se tiču njegovih sastojaka, dok drugi naglasak stavljaju na jednostavnije formiranje karakterističnog oblika sushi rolnica. Ipak, ukoliko smatrate da niste dovoljno vešti u kuhinji, te da vam ni brojni saveti neće biti od pomoći – probajte da sledeći put sushi napravite u plehu za mafine.
Recept za sushi koji se priprema u plehu za mafine pronašli smo na Instagram profilu @londonbruncher i za njega vam nije potrebno previše vremena ili truda. Na samom početku ovog recepta pripremićete salmon bowl, dok je drugi deo recepta posvećen karakterističnim sushi sastojcima kao što su pirinač i nori alge. Naposletku, kao rezultat dobićete ukusan sushi u formi mafina. Istovremeno, shvatićete da njegova priprema nikada nije bila lakša.
Sastojci
- filet lososa
- supena kašika soja sosa
- dve kafene kašike pirinčanog sirćeta
- kafena kašika sriracha sosa
- kafena kašika susamovog ulja
- kafena kašika meda
- pola kafene kašike đumbira
- pola kafene kašike belog luka
- susam
- mladi luk
- pirinač
- nori alge za sushi
Priprema
Očistite filet lososa i isecite ga na komadiće. Potom ga prebacite u dublju činiju i dodajte soja sos, pirinčano ili drugo sirće, sriracha sos, susamovo ili drugo ulje, med, đumbir, susam, te beli i mladi luk koje ste iseckali. Sastojke možete da dozirate u zavisnosti od preferencija i ukusa, ali za početak dodajte količinu koja je preporučena u originalnom receptu. Potom sastojke koje ste dodali dobro promešajte sve dok ih komadići lososa ne upiju.
U pleh za mafine utisnite nori alge koje ste isekli na kvadrate. Učinite to u skladu sa veličinom svakog pojedinačnog kalupa. Na alge stavite malu količinu pirinča koji ste prethodno skuvali, a na njega losos. Pecite oko 15 minuta u rerni koju ste zagrejali na 190 stepeni. Naposletku, na vrh možete da dodate još malo susama, iseckanog mladog luka ili sriracha sosa.
Foto: Instagram (@londonbruncher, @jonjon33, @fengdonburi)