Testenina se može spremiti na bezbroj različitih načina, a njen ukus varira u zavisnosti od sosa koji se koristi. Između ostalog, već smo isprobali pesto rigatoni testeninu, tradicionalnu italijansku carbonaru, ali i zdraviju verziju makarona sa sirom.
Ovaj put, tajni sastojak koji koristimo je patlidžan, a inspiraciju za današnje jelo pronašli smo na Instagram profilu Giorgia’s Bakery. Ova devojka je do sada na svom nalogu podelila preko 300 recepata, a ukusnom testeninom koju je nazvala SCHIAFFONI ALLA SICILIANA svi su oduševljeni.
Sastojci
- 140g testenine po želji
- čen belog luka
- sos od paradajza
- patlidžan
- supena kašika rendanog sira
- komadić putera
- maslinovo ulje
- svež bosiljak
Priprema
Operite patlidžan, isecite ga na tanke kriške i posolite. Ostavite ga da odstoji u soli nekoliko minuta. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, te čen belog luka. Dodajte sos od paradajza i kuvajte ga oko 20 minuta. U vrelom ulju propržite patlidžan, a za to vreme skuvajte i testeninu u vreloj vodi sve dok ne postane al dente.
Nakon što je testenina gotova, stavite je u sos od paradajza. Dodajte i komadić putera, sir, patlidžan i sveži bosiljak. Naposletku, sve dobro promešajte i, ukoliko želite, na vrh stavite još malo [ ili mnogo ] sira.
Foto: Instagram @giorgiasbakery_