How to: Kremasta testenina sa patlidžanom u paradajz sosu
How to: Kremasta testenina sa patlidžanom u paradajz sosu

How to: Kremasta testenina sa
patlidžanom u paradajz sosu

Testenina se može spremiti na bezbroj različitih načina, a njen ukus varira u zavisnosti od sosa koji se koristi. Između ostalog, već smo isprobali pesto rigatoni testeninu, tradicionalnu italijansku carbonaru, ali i zdraviju verziju makarona sa sirom.

Ovaj put, tajni sastojak koji koristimo je patlidžan, a inspiraciju za današnje jelo pronašli smo na Instagram profilu Giorgia’s Bakery. Ova devojka je do sada na svom nalogu podelila preko 300 recepata, a ukusnom testeninom koju je nazvala SCHIAFFONI ALLA SICILIANA svi su oduševljeni. 

Sastojci


  • 140g testenine po želji
  • čen belog luka
  • sos od paradajza
  • patlidžan
  • supena kašika rendanog sira
  • komadić putera
  • maslinovo ulje
  • svež bosiljak

Priprema


Operite patlidžan, isecite ga na tanke kriške i posolite. Ostavite ga da odstoji u soli nekoliko minuta. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, te čen belog luka. Dodajte sos od paradajza i kuvajte ga oko 20 minuta. U vrelom ulju propržite patlidžan, a za to vreme skuvajte i testeninu u vreloj vodi sve dok ne postane al dente.

Nakon što je testenina gotova, stavite je u sos od paradajza. Dodajte i komadić putera, sir, patlidžan i sveži bosiljak. Naposletku, sve dobro promešajte i, ukoliko želite, na vrh stavite još malo [ ili mnogo ] sira.

Foto: Instagram @giorgiasbakery_

Učitati još
Zatvori