Ako ste mislili da tiramisu ne može da postane bolji, donosimo recept za verziju sa pistaćima
Ako ste mislili da tiramisu ne može da postane bolji, donosimo recept za verziju sa pistaćima

Ako ste mislili da tiramisu ne može da postane bolji, donosimo recept za verziju sa pistaćima

Kada je reč o najpopularnijim kolačima, tiramisu je jedan od onih koje će mnogi već na prvu pomisao uvrstiti u ovu kategoriju. Italijanski kolač u kom je naglasak na kafi aktuelniji je nego ikada, a tome svedoče i sve brojnije varijacije ovog deserta na koje nailazimo. Stoga smo već isprobali tiramisu sladoled, tiramisu palačinke i tiramisu sa crnim susamom i čajem. Međutim, ukoliko ste ljubitelji pistaća – predlažemo da se tiramisu sa pistaćima nađe na spisku poslastica koje ćete isprobati u narednim danima. Štaviše, imamo i recept za njega – a on je jednostavniji nego što mislite.

Tiramisu sa pistaćima: Desert koji dodajemo u knjigu recepata

Jedna od glavnih prednosti recepta za tiramisu u kom je glavna zvezda krem namaz od pistaća je to što možete da ga napravite u različitim oblicima. Odnosno, u pripremi možete da koristite klasičnu tepsiju, ali isto tako i čaše ili činije. Samim tim, upotrebom ključnih sastojaka možete da napravite jedan veliki desert, ali i više manjih. Ipak, ovaj put, tiramisu sa pistaćima pripremamo po receptu koji smo pronašli na TikTok profilu @audreysaurus i za koji vam je potrebno manje od pola sata.

Iako smo već zaključili da su deserti sa pistaćima u poslednjih nekoliko meseci postali viralni, sada tom spisku dodajemo još jedan. Upravo zato, u nastavku donosimo sve sastojke koji su vam potrebni za ovaj desert, kao i proces pripreme.

Sastojci


  • dva žumanca
  • dve supene kašike šećera
  • 250g maskarpone sira
  • 300ml slatke pavlake (sa više od 30% mlečne masti)
  • piškote
  • vruća kafa
  • krem namaz od pistaća
  • pistaći

Priprema


U prvoj posudi sjedinite dva žumanca sa šećerom, te dodajte maskarpone sir. Potom skuvajte kafu, a u nju dodajte supenu kašiku krem namaza od pistaća. U drugoj posudi sjedinite 300ml slatke pavlake (sa više od 30% mlečne masti) i najmanje dve supene kašike krem namaza od pistaća. Nakon toga, u ovu smesu – odnosno fil – dodajte sastojke koje ste već sjedinili u prvoj posudi.

Potom sledi postupak koji je karakterističan za tiramisu – na željenu površinu stavite nešto tanji sloj kremastog fila, a zatim na njega stavite piškote koje ste potopili u kafu. Naizmenično nastavite sa ređanjem ova dva sloja, a to činite sve dok ne dođete do samog vrha tepsije, činije ili čaše. Na kraju, na kremasti fil stavite malo mlevenih pistaća. Desert pre posluživanja ostavite u frižideru nekoliko sati.

Foto: Instagram (@ardsydney_, @beckbitesback), TikTok (@audreysaurus)

Učitati još
Zatvori