Dva sastojka & you’re done: Veganska torta od čokolade i batata
Dva sastojka & you’re done: Veganska torta od čokolade i batata

Dva sastojka & you’re done: Veganska
torta od čokolade i batata

Uzbuđenje oko novih, jednostavnih recepata koji su brzi i laki za pripremu, a pogodnih za nepca, nikada nije prestalo da inspiriše kulinarske entuzijaste. Predstavljamo vam upravo jedan takav recept, kojem nas uči food blogerka Kelsi Boocock. Naime, za ovu tortu su vam potrebna samo dva sastojka. Slatki krompir, koji se često koristi u različitim jelima, ovog puta igra glavnu ulogu u stvaranju neodoljive poslastice. Drugi je, naravno, crna čokolada.

Osim što je jednostavna za pripremu, ova torta je i zdrava, te je savršen izbor za sve ljubitelje slatkog koji žele da uživaju u poslasticama bez griže savesti. Hajde da vidimo kako se ova torta priprema.

Sastojci:

  • 2 velika slatka krompira
  • 200g crne čokolade

Glazura:

  • 100g crne čokolade
  • 1/2 šolje kokosovog mleka

How to: Zdrava i jednostavna torta

Iseckajte krompir na male delove. Iseckan krompir ubacite u aparat za kuvanje na pari, i ostavite da se kuva 20 minuta ili dok ne omekša. Dok čekate da se krompir ohladi, otopite čokoladu. Iseckan krompir i čokoladu stavite u blender i izblendajte sve dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Sipajte smesu u obloženi pleh za pečenje i stavite u frižider da se stegne. Da biste napravili glazuru potrebno je da čokoladu i kokosovo mleko otopite, na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko torte, razmažite i stavite natrag u frižider da se stegne preko noći.

Tortu možete ukrasiti određenim voćem, kao što su jagode ili maline. Uživajte!

Foto: Instagram @healthykelsii

Učitati još
Zatvori