Slatki doručak nam je omiljen, pogotovo kada krenu jesenja jutra i kada nas šećerne note na najlepši način bude i pripremaju za dan. Comfort food kao što je french toast, koji kod kuće možemo da napravimo vrlo brzo, spada u naše omiljene breakfast opcije. Za prvi dan oktobra odlučili smo da vam predstavimo novi slatki gastro trend – tost s cimetom!
Tost s cimetom ćemo jesti cele jeseni i zime
Tost s cimetom vrlo je jednostavno jelo za koje vam je potreban dobar hleb, maslac, šećer ili javorov/agavin sirup. Naravno, i cimet. Iako ovaj recept zapravo datira još iz 15. veka, kada je u jednom delu Evrope bio smatran povoljnijom zamenom za French toast, tek u poslednje vreme privukao je pažnju novog talasa gastro publike.
U nastavku vam donosimo recept naš novi najdraži doručak koji vole i mali i veliki!
Sastojci za tost s cimetom:
- 1 kašika omekšalog maslaca
- 2 kašike kokosovog šećera
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 komad tosta ( idealnan bi bio sourdough hleb)
Postupak:
- Pomešajte malo omekšalog maslaca sa kokosovim šećerom, cimetom i javorovim sirupom
- Rasporedite ga po komadu tosta, pa zapecite u rerni na 180 C oko 10 minuta
Pro Tip: postavite tost sa cimetom na rešetku za hlađenje kako biste osigurali hrskavost
Recept je preuzet sa Journal.hr
Foto: Pexels, Unsplash, Instagram