Tost sa cimetom kao savršen doručak za početak oktobra
Tost sa cimetom kao savršen doručak za početak oktobra

Tost sa cimetom kao savršen
doručak za početak oktobra

Slatki doručak nam je omiljen, pogotovo kada krenu jesenja jutra i kada nas šećerne note na najlepši način bude i pripremaju za dan. Comfort food kao što je french toast, koji kod kuće možemo da napravimo vrlo brzo, spada u naše omiljene breakfast opcije. Za prvi dan oktobra odlučili smo da vam predstavimo novi slatki gastro trend – tost s cimetom!

Tost s cimetom ćemo jesti cele jeseni i zime

Tost s cimetom vrlo je jednostavno jelo za koje vam je potreban dobar hleb, maslac, šećer ili javorov/agavin sirup. Naravno, i cimet. Iako ovaj recept zapravo datira još iz 15. veka, kada je u jednom delu Evrope bio smatran povoljnijom zamenom za French toast, tek u poslednje vreme privukao je pažnju novog talasa gastro publike.

U nastavku vam donosimo recept naš novi najdraži doručak koji vole i mali i veliki!

 

Sastojci za tost s cimetom:

  • 1 kašika omekšalog maslaca
  • 2 kašike kokosovog šećera
  • 2  kašičice cimeta
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 komad tosta ( idealnan bi bio sourdough hleb)

Postupak:

  • Pomešajte malo omekšalog maslaca sa kokosovim šećerom, cimetom i javorovim sirupom
  • Rasporedite ga po komadu tosta, pa zapecite u rerni na 180 C oko 10 minuta

Pro Tip: postavite tost sa cimetom na rešetku za hlađenje kako biste osigurali hrskavost

Recept je preuzet sa Journal.hr

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori