Zaronite u bogat ukus supe od belog luka, krompira i ruzmarina. Sa baršunastom teksturom i harmoničnim spojem sastojaka, ovaj recept obećava iskustvo koje hrani dušu tokom hladnih dana. S prožimajućim ukusom belog luka i dopunjen mirisnim dodirima ruzmarina, svaka kašika je proslava topline i ukusa. Bez obzira da li tražite utočište u hladnoj večeri ili težite hranljivom obroku, ova supa je kulinarsko iskustvo koje hrani baš sva čula.
Sastojci:
- 12 čena belog luka, tanko sečenih (možete koristiti mandolinu)
- 5 srednjih krompira, oljuštenih i grubo iseckanih
- 1 veliki crni luk ili dva ljubičasta luka, tanko seckana
- Nekoliko grančica ruzmarina
- 500ml povrćnog bujona (možete napraviti svoj bujon kuvanjem povrća poput luka, šargarepe, praziluka, celera, majčine dušice i lovora sat vremena)
- 250ml punomasnog mleka
- 1 kašika maslaca
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Propržite crni luk ili ljubičasti luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte 10 naseckanih čena belog luka i kuvajte još 4/5 minuta, zatim dodajte krompire, mleko i povrćni bujon. Pustite da proključa, a zatim kuvajte dok krompiri ne postanu veoma mekani. Miksujte smesu dok ne postane glatka i začinite po ukusu. U međuvremenu, prekrijte preostale češnjeve belog luka i grančice ruzmarina maslinovim uljem, kuvajte na blagoj vatri dok ne postanu blago zlatni, brzo procedite od ulja (obe stvari zadržite) i ostavite sa strane. Supa je spremna da se posluži dok je još topla.
Instagram: @boroughchef