Neprestano tragamo za novim jutarnjim receptima jer, kako smo već ranije govorili, doručak je najbitiji obrok u toku dana. Beskonačne obaveze se neće same završiti, a kako bismo sve postigli važno je da unesemo što više namirnica koje nam daju energiju. Influenserka Una Krlić nam je pritekla u pomoć i sa nama podelila svoj recept za savršeno izbalansirani doručak.
Kako smo već nagovestili fotografijom iznad, ovoga jutra pravimo pečeni patlidžan. Da, dobro ste čuli i ne, ne oduzima vam mnogo vremena od vaše jutarnje rutine. Recept koji vam donosimo gotov je za samo nekoliko minuta i ono najvažnije – nema prženja, nema nereda!
Sastojci
- 1 patlidžan
- 2 paradajza
- maslinovo ulje
- so
- biber
- slatka tucana paprika
- beli luk u prahu
- osušeni origano
- 2 Mozzarella sira
- peršun
Priprema
Patlidžan isecite na okrugle kriše debljine oko 1cm, zatim isecite paradajz. Takođe na okrugle kriške debiljne oko 4mm. U posudu sipajte 30ml maslinovog ulja, pa dodajte so, biber, slatku tucanu papriku i beli luk u prahu. Na kraju pospite origano i sve to promešajte. Na pleh stavite papir za pečenje i premažite ga maslinovim uljem. Poređajte iseckan patlidžan i preko njega pospite smesu koju ste malopre napravili. Zatim, preko smese na svaki komad patlidžana stavite po jednu krišku paradajza. Pecite u rerni na 180 stepeni, 15-17 minuta. U međuvremenu iseckajte dva Mozzarella sira na tanke kriške. Nakon što završite sa pečenjem, na svaki komad stavite po jednu krišku Mozzarella sira i sve to prelijte maslinovim uljem. Pospite malo origana i vratite u rernu na dodatnih 12-15 minuta. Izvadite patlidžan iz rerne i pustite da se malo ohladi, zatim ga servirajte sa salatom po izboru.
Prijatno!