Donosimo vam recept za veganske uštipke od tikvica
Donosimo vam recept za veganske uštipke od tikvica

Donosimo vam recept za veganske
uštipke od tikvica

Nedeljom volimo da eskeprimentišemo u kuhinji te smo odlučili da pronađemo recept koji odlično spaja tradicionalan način pripreme jela sa veganskim stilom života. Stoga, naš današnji izbor su veganski uštipci od tikvica

Sastojci

  • 500 gr tikvica
  • kašičica soli
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena
  •  vode
  •  1/2 šolje brašna
  •  1/4 šolje kukuruznog skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3-4 zelena luka, sitno seckana
  • 2 kašike seckanog svežeg kopra ili peršuna, po želji
  • maslinovo ulje, za prženje

Priprema

Za početak, odrežite krajeve tikvica, a zatim ih iseckajte koristeći velike rupe na rendaljci (ili mašini za hranu sa nastavkom za seckanje).
Stavite tikvice u cediljku iznad činije ili u sudoper, posolite i ostavite da odstoje deset minuta. Zatim, rukama iscedite što više viška tečnosti i vratite u činiju.

Dok tikvice stoje, izvadite veliku posudu za mešanje i dodajte mleveno laneno seme i vodu. Malo promešajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. Kada se tikvice iscede, dodajte ih u činiju sa mešavinom lanenog semena, zajedno sa brašnom, kukuruznim skrobom, praškom za pecivo, zelenim lukom i po želji svežim mirođijem ili peršunom. Mešajte dok se dobro ne uklopi.

Zagrejte veliki tiganj i dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja. Stavite oko dve kašike mešavine tikvica na tiganj i poravnajte vrhove zadnjom stranom kašike. Pržite dva do tri minuta, okrenite a zatim pržite još dva do tri minuta.

Upravo ste završili pripremu laganog nedeljnog ručka – veganski uštipci od tikvica.

Pro tip: Poslužiti uz homemade vegansku pavlaku ili naseckano sveže povrće po izboru.

Foto. Instagram (@plantbased.green)

Video. Instagram Reel (@plantbased.green)

Učitati još
Zatvori