Ukoliko ste trenutno na posebnom režimu ishrane, ili ste prosto samo ljubitelj zdravih veganskih recepata bez glutena, imamo odličan recept za letnji kolač sa jagodama. Brojimo sitno do kraja leta i trudimo se da održavamo organizam zdravim, ali i da se okrećemo namirnicama koje nam leto obezbeđuje. Zato smo u ovom slučaju okrenuti omiljenim voćem mnogih od nas. Kolač sa jagodama koji smo izdvojili pronašli smo na jednom od omiljenih Instagram naloga za zdrave veganske recepte O moj brokoli. Vama preporučujemo da zapratite ovaj nalog za mnoštvo inspirativnih recepata koji su prvenstveno autorski, te ćete teško naići na nešto slično. A sada, prelazimo na naš izbor i savetujemo i vama da ga isprobate. Ovaj kolač od nas dobija svaku preporuku.
Sastojci:
•300 g svežih jagoda;
•100 ml soka od cvekle;
•150 g mlevenih badema;
•125 g svetlog trščanog šečera;
•100 g polente;
•50 g kukuruznog skroba;
•kesica praška za pecivo;
•5 ml ekstrakta vanile;
•malo soli
Priprema:
Ako imate grubu polentu ne bi bilo loše da je dodatno sameljite u mlinu za kafu. Spojite sve suve sastojke i u to dodajte izblendirane sa sokom jagode. Lopaticom zamesite testo i sipajte ga u silikonski kalup, blago podmazan uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj na 180°C rerni 45 min. Zatim kolač izvadite, ohladite i poslužite uz sveže jadgode.
Foto: Instagram