Veganski sladoled od samo četiri sastojka? Može!
Veganski sladoled od samo četiri sastojka? Može!

Veganski sladoled od samo
četiri sastojka? Može!

Veganski sladoled bez šećera zvuči kao savršena ideja. I ne, ne morate da čekate toplije dane. Uostalom za prave ljubitelje sladoleda sezona traje tokom cele godine, zar ne? Mada, ovog puta, dodatni argument „za“ ide na račun zdravijeg izbora namirnica, koji je inače karakterističan za nutricionistkinju Dajanu Švraku Milutinović.

Njen recepte koje deli na svom Instagram nalogu @dashinasuperhrana obožavamo, jer njena kulinarska mantra glasi – brzo, lako i zdravo. I nama je to uvek dovoljno dobar poziv na akciju. Tako smo nedavno zajedno sa njom pripremali mak tortu sa stevijom, a sada vam donosimo nikad brži recept za veganski sladoled za sve ljubitelje čokoladnih delicija.

Sastojci:

1 banana
2 kašike kakao praha
2 dl kokosovog mleka
6 urmi

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i uključite režim blendanja. Kada dobijete glatku, kremastu i ujednačenu strukturu, odložite je u zavrzivač. Neposredno pre služenja izvadite sladoled iz frižidera na nekoliko minuta i ostavite ga na sobnoj temperaturi. Po želji ukrasite zdravijom opcijom topinga od čokolade, istopljenom ili narendanom crnom čokoladom. 

Foto: Dajana Švraka Milovanović

Učitati još
Zatvori