Ne dozvolite da vas pomalo neobičan spoj sastojaka spreči da probate delikates zvani (veganski) sladoled od susama. Ovo je poslastica čiji je zanimljiv ukus bolji na svaki sledeći zalogaj, a mi smo pronašli recept koji nam dozvoljava da ovaj sladoled pravimo i kod kuće. Ukoliko ste razmišljali da pređete na biljnu ishranu (i isprobali ste recept za veganske palačinke), ovaj sladoled savršeno se uklapa u taj plan.
U zavisnosti od vaše preferencije, sladoled može biti veganski – ali i ne mora da bude. Saznajte koji sastojci su vam potrebni – i verujte nam, probajte ovaj desert što pre!
Veganski sladoled od susama kao guilt-free poslastica koji volimo
Veganski sladoled od susama je veoma ukusan – i veoma jednostavan za pripremu. Zar i nije zanimljivo probati nešto novo? Eksperimentisanje sa hranom uvek je preporučljivo – a to svakako važi i kad je ovaj recept u pitanju.
Desert zvani veganski sladoled od susama sve je popularniji – a mi ga volimo zbog toga što je ukusan – ali i zdrav.
Sastojci
Za pripremu ovog sladoleda, biće vam potrebno svega tri sastojka – i kvalitetan blender. Ovaj recept iziskuje proizvode koji su bez glutena, bez orašastih plodova i veganski.
To su – crne semenke susama, kondenzovano ovseno mleko i creamer, kod nas preveden kao dodatak za kafu. Ukoliko isti ne možete da pronađete, možete koristiti i mleko u konzervi, ili kremu od kokosovog mleka.
Priprema
Kako pripremamo ovaj sladoled? Koraci su veoma jednostavni. Krenite od semenki susama, koje možete prvo i blago tostirati. Pomešajte iste uz mleko – ovseno (bademovo, kokosovo) i creamer, i izblendajte ih dok smesa ne postane gusta. Sledeći korak jeste da prespete sastojke u činiju koju možete zatvoriti. Potom istu stavite u zamrzivač i ostavite da se zaledi – na nekoliko sati, ili najbolje, preko noći.
Na kraju, pospite sladoled sa semenkama susama – i uživajte.