Vege recepti su jedni od naših omiljenih za pripremu. Neretko ne zahtevaju mnogo vremena, zdravi su i lagani. U ovom slučaju odlučili smo da iskoristimo sve od svežeg povrća i kreiramo vege giros. U pomoć nam je uskočila blogerka Sandra Pecić, koja stoji iza Instagram naloga @kototamo. O Sandri i njenim unikatnim receptima smo detaljno pisali u predstavljanju omiljenih food blogera sa naših prostora. Nakon što pripremite ovaj ili drugi recept Sandre Pecić verujemo da će se, ukoliko ste ljubitelj zdravih obroka, njeni recepti naći i među vašim omiljenim. Definitivno savetujemo da se oprostite od svežeg povrća na ovaj način i iskoristite recept na najbolji način. Prijatno!
SASTOJCI ZA DVE OSOBE
4 tortilje
pola struka praziluka ili glavica crnog luka
2 crvene paprike
200-300g Veggie giros stripsa
Ulje, biber, so, začinsko bilje
Limunov sok (po želji)
Tahini pasta
Rukola pakovanje
PRIPREMA:
Na malo ulja u dubljem tiganju ispržite seckani praziluk sa paprikom. Kad se sve zarumeni, dodajte odmrznute Veggie giros stripse i pržite i dalje na jakoj temperaturi oko 4-5 minuta. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Možete da nacedite i malo limunovog soka.
Na zagrejane tortilje rasporedite rukolu sa isprženim nadevom. Pospite sve tahini pastom i presavijte, pa servirajte toplo
Foto: Instagram // @kototamo