Cinnamon rolls with a twist: Donosimo vegetarijanski recept za rolnice sa cimetom
Cinnamon rolls with a twist: Donosimo vegetarijanski recept za rolnice sa cimetom

Cinnamon rolls with a twist: Donosimo vegetarijanski recept za rolnice sa cimetom

Zbog čega volimo jesen kada je reč o gastronomiji? Odgovor je jednostavan – cinnamon rolls / rolnice od cimetaJedinstven način da se zasladite uz čaj ili omiljenu šolju kafe. Mi smo vam ovom prilikom pripremili recept za vegetarijansku opciju. Sa hladnijim danima stiže nam i post, a tu su i oni koji trenutno primenjuju vegetarijanski režim ishrane. Uz ovaj recept dobijate rolnice koje su istog ukusa i izgleda kao i one pripremljene po originalnom receptu.

Za one koji su raspoloženi tu je originalni recept za cinnamon rolls.

rolnice od cimeta
pexels

SASTOJCI ZA TESTO

  • 300 g brašna
  • 200 ml toplog biljnog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 50 g otopljenog margarina/biljnog putera

SASTOJCI ZA FIL

  • 150 g mekanog margarina/biljnog putera
  • 4-5 kašika šećera
  • 1.5 kašika cimeta

SASTOJCI ZA PRELIV

  • 5 kašike mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

PRIPREMA

Rastopiti šećer u toplom mleku, dodati kvasac i sačekati da se aktivira. Dodati otopljeni margarin, pa sjediniti sa brašnom. Zamešano testo ostaviti da naraste sat vremena. Pre razvlačenja napraviti smesu za fil. Testo razvući u pravougaoni oblik, premazati filom i rolati od duže strane. Seći na rolnice debljine oko dva prsta, poređati ih u podmazanom plehu i ostaviti još 30 minuta da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta. Cinnamon rolls odmah nakon pečenja preliti šećernim prelivom.

Foto: Pexels; Instagram: @spnlnv, @ohmyroll_

Učitati još
Zatvori