Voćna salata jede se tokom čitave godine, ali je pojedini vezuju za toplije vreme i letnje mesece. Ukoliko se skladišti u frižideru, voćna salata može da predstavlja pravo osveženje koje će vas usled visokih temperatura rashladiti, a ujedno je i zdravija alternativa za snack time. Međutim, kada je sledeći put budete pripremali, imajte u vidu da njen ukus vrlo lako možete dodatno poboljšati – a evo i kako.
Recept za nešto drugačiju voćnu salatu pronašli smo na Instagram profilu @soulfood.bysara koja je u opisu napisala da je konkretna kombinacija voća koje je koristila za nju gamechanger. Ipak, ako niste ljubitelji, na primer, borovnica ili ananasa, njih možete da zamenite drugim voćem. Naravno, kao i uvek, budite kreativni i isprobajte više varijacija sve dok ne pronađete onu koja vam se najviše sviđa. Međutim, ne zaboravite da u voćnu salatu dodate tri ključna sastojka – listove nane, isceđenu limetu i med.
Sastojci
- semenke nara
- jagode
- ananas
- borovnice
- limeta
- listovi nane
- med
Priprema
Voće za koje ste se opredelili operite i iseckajte na sitne komade. Potom ih stavite u veću činiju i promešajte. Nakon toga, dodajte pola isceđene limete, supenu kašiku meda i iseckane listove sveže nane. Po želji, sastojke možete da dozirate, te povećate ili smanjite njihovu količinu. Naravno, to zavisi i od toga da li voćnu salatu pravite samo za sebe ili za veći broj ljudi. Naposletku, sve sastojke promešajte još jednom i servirajte u manjim činijama.
Foto: Instagram (@soulfood.bysara)