Predstavljamo ukusan recept za veganske sushi rolnice, savršene za sve ljubitelje japanske kuhinje. Ovaj recept kombinuje sočan sushi pirinač sa raznim povrćem i omiljenim izvorom proteina, u mom slučaju tofu. Dodatni šarm dobijaju zahvaljujući veganskom začinjenom majonezu i posipu od susama. Spremni za uživanje u jednostavnoj i zdravoj poslastici? S naglaskom na svežim sastojcima, japanska kuhinja često ističe suptilnost i preciznost u pripremi hrane. Sushi, sashimi, ramen i tempura samo su neki od poznatih japanskih jela koja su osvojila globalnu popularnost. Pratite korake u nastavku za recept koji do sada sigurno niste imali prilike da probate.
SASTOJCI:
- 1 šolja sushi pirinča
- 1¼ šolje vode
- 2 kašike sirćeta od pirinča
- 1 kašičica susamovog ulja
- 2 kašičice soli
- 3/4 velikih krastavaca
- Izbor proteina (koristila sam tofu)
- Veganski začinjeni majonez
- Susamovo seme
- Mladi luk
UPUTSTVO:
- Isperite pirinač hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
- Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom, prekrijte poklopcem i kuvajte oko 15 minuta ili dok ne bude skuvan.
- U međuvremenu, pripremite izabrani protein.
- Začinite skuvani pirinač sirćetom, susamovim uljem i solju.
- Upotrebite spatulu da vrlo pažljivo presavijete pirinač. Ohladite.
- Isecite krastavce uzduž na pola i kašikom uklonite semenke.
- Napunite svaki komad slojem pirinča i proteina, premažite veganskim začinjenim majonezom, pospite susamom i mladim lukom. Uživajte!
Instagram: @veganabitofall; Ivan Samkov – Pexels