Volite sushi? Volećete i ovaj veganski recept za sushi čamčiće
Volite sushi? Volećete i ovaj veganski recept za sushi čamčiće

Volite sushi? Volećete i ovaj veganski
recept za sushi čamčiće

Predstavljamo ukusan recept za veganske sushi rolnice, savršene za sve ljubitelje japanske kuhinje. Ovaj recept kombinuje sočan sushi pirinač sa raznim povrćem i omiljenim izvorom proteina, u mom slučaju tofu. Dodatni šarm dobijaju zahvaljujući veganskom začinjenom majonezu i posipu od susama. Spremni za uživanje u jednostavnoj i zdravoj poslastici? S naglaskom na svežim sastojcima, japanska kuhinja često ističe suptilnost i preciznost u pripremi hrane. Sushi, sashimi, ramen i tempura samo su neki od poznatih japanskih jela koja su osvojila globalnu popularnost. Pratite korake u nastavku za recept koji do sada sigurno niste imali prilike da probate.

SASTOJCI:

  • 1 šolja sushi pirinča
  • 1¼ šolje vode
  • 2 kašike sirćeta od pirinča
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 3/4 velikih krastavaca
  • Izbor proteina (koristila sam tofu)
  • Veganski začinjeni majonez
  • Susamovo seme
  • Mladi luk

UPUTSTVO:

  1. Isperite pirinač hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
  2. Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom, prekrijte poklopcem i kuvajte oko 15 minuta ili dok ne bude skuvan.
  3. U međuvremenu, pripremite izabrani protein.
  4. Začinite skuvani pirinač sirćetom, susamovim uljem i solju.
  5. Upotrebite spatulu da vrlo pažljivo presavijete pirinač. Ohladite.
  6. Isecite krastavce uzduž na pola i kašikom uklonite semenke.
  7. Napunite svaki komad slojem pirinča i proteina, premažite veganskim začinjenim majonezom, pospite susamom i mladim lukom. Uživajte!
Učitati još
Zatvori