Bez lubenice je teško zamisliti letnji period. Hladna, osvežavajuća, slatka – gasi žeđ a istovremeno se može služiti i kao dezert. Iako ju je super jesti i samu, često tražimo nove načine kako iskoristiti celu lubenicu i mislimo da sa ovim receptom za novi Mimoza koktel imamo pogodak!
Mimoza s lubenicom
Mimoze se obično piju u doba brunch-a i njihov originalni recept zasniva se na sveže ceđenom soku od pomorandže u koji se uliva šampanjac. Takodje, može služiti kao posluženje pri dolasku na venčanje ili nekakav dnevni event. Iz ugla domaćina, ovo piće možete poslužiti prijateljima ili gostima u bilo koje doba dana kao vrstu osveženja.
Ali zašto ne bismo zamenili pomorandžu lubenicom za pravi letnji egzotični ukus? Sve što vam treba za ovo super fresh piće su lubenica, limeta i šampanjac, kao i malo dobre volje a dobro društvo se podrazumeva.
Izdubite centralni deo lubenice, očistite ga od koštica i smrznite pojedinačne delove u zamrzivaču. Neposredno pre posluživanja ubacite lubenicu u blender, dodajte sok od limete, izlijte u neke super dekorisane staklene čaše i dovršite sa šampanjcem. Voilà, pravi letni koktel osveženja je spreman!
Foto: Instagram, Unsplash