Za doručak pečemo banana carrot muffine s najfinijim začinima
Za doručak pečemo banana carrot muffine s najfinijim začinima

Za doručak pečemo banana carrot
muffine s najfinijim začinima

Subotnje jutro mnogima je najdraži eio vikenda. Nakon duge radne nedelje, subotom najviše volimo malo duže ostati u krevetu, a zatim se posvetiti spremanju doručka. Osim jaja koja možete pripremiti na sto načina, palačinki i raznih ukusnih sendviča, muffini su još jedan super izbor za vikend doručak.

Danas postoje raskošne kombinacije muffina – s maslacem od kikirikija, seckanom čokoladom, makom, bobičastim voćem ili bademima, a obožavaju ih odrasli i deca. Jednostavni za pripremu i ukusni u svim kombinacijama, muffini su već godinama popularan izbor kad poželite slatki zalogaj za doručak. Baš takav nam treba, pa vam u nastavku donosimo recept za banana carrot muffine.

Banana carrot muffini

Banana carrot muffini su ukusan način kako ukombinovati voće i povrće u doručak. Testo je začinjeno cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem, a punjeni su ukusnim kremom sira. Ako volite banana bread i carrot cake, ovi muffini savršen su miks toga.

Sastojci za tijesto:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 1/3 šoljica ulja
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 2 kašičice vanile
  • 1 šoljica sitno narendane oguljene šargarepe
  • 1 šoljica zgnječene prezrele banane
  • 228 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3/4 kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 2 i po kašičice cimeta
  • pola kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića

Sastojci za punjenje:

  • 140 g krem sira, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 5 kašičica šećera u prahu
  • 1 kašičica vanile

Postupak:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i namastite kalup za 12 muffina. U veliku zdelu dodajte smeđi šećer, ulje, jaja i vanilu. Miksajte na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Na niskoj brzini zatim umešajte šargarepu i bananu. Zatim dodajte po redu: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, s, cimet, đumbir i muškatni oraščić. Promešajte varjačom dok se ne sjedine.

U drugoj zdeli mikserom umutite krem sir, šećer i vanilu na srednjoj brzini dok se ne sjedine i dok smesa ne postane glatka.

Kalupe za muffine do polovine napunite s testom, zatim dodajte kašičicu krema te napunite preostalim testom.

Pecite oko 20 minuta ili sve dok čačkalica ne izađe čista.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori