Jednostavan recept za zapečene paprike sa sočivom i spanaćem
Jednostavan recept za zapečene paprike sa sočivom i spanaćem

Jednostavan recept za zapečene paprike
sa sočivom i spanaćem

Punjene paprike su tradicionalno mediteransko jelo kom se uvek rado vraćamo. U izvornom obliku one se prave sa mlevenim mesom, poput  Taco Stuffed Peppers koje smo već isprobali. Ipak, danas vam donosimo nešto blažu varijatnu bogatu raznovrsnim povrćem, a zvezda recepta je sastojak koji ne koristimo često – sočivo. Ono od ovog recepta, zajedno sa biljnim sirom, čini vegansku varijantu u kojoj smo sigurni da ćete uživati, bilo za ručak ili večeru.

Sastojci

  • 245ml sosa od paradajza
  • 590ml bujona od povrća
  • dva veća iseckana paradajza
  • dve supene kašike mlevenog kima
  • jedna kafena kašika italijanskih začina
  • pola crnog luka
  • jedna crvena paprika babura
  • jedna zelena paprika babura
  • 220g sočiva
  • 3-5 čenova belog luka
  • 180g smeđeg pirinča
  • 280g smrznutog spanaća
  • 160g izrendanog biljnog sira
  • sveži peršun

Priprema

Dok se rerna zagreva na 200 stepeni, u šerpi izmešajte sos od paradajza, bujon od povrća, iseckani paradajz, mleveni kim i italijanske začine. Ostavite mešavinu da proključa, a za to vreme u tepsiji sjednite iseckani crni i beli luk, paprike, sočivo, smeđi pirinač i spanać. Čorbastu mešavinu prelijte preko sastojaka koje ste prethodno sjedinili i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite oko 60 minuta uz konstantno proveravanje.

Nakon sat vremena, izvadite tepsiju iz rerne i promešajte sastojke dok se ravnomerno ne sjedine. Na vrh pospite biljni sir i vratite u rernu na dodatnih pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi. Začinite peršunom i poslužite dok je toplo.

Foto: Instagram @frommybowl

Učitati još
Zatvori