Koliko puta ste sebi obećali da od ponedeljka krećete u teretanu? Pronašli ste najbliži fitnes centar, pripremili svoj omiljeni komplet za trening i nabavili sastojke za jutarnji zeleni smoothie. Međutim, ponedeljak je najčešće veoma težak dan prepun obaveza, pa nam tako svi planovi padnu u vodu. Tokom vikenda, veoma entuzijastično isplaniramo kako od ponedeljka menjamo život iz korena. Kada se probudimo, obično smo previše mrzovoljni da sve naše planove sprovedemo u delo. Kako bismo vas motivisali da ovog ponedeljka uvedete neke zdravije navike, pronašli smo recept – zdrava pizza iz tiganja. Ovaj recept se sprema veoma brzo i jednostavno što će vam ostaviti dovoljno vremena i za jedan lagani trening na kraju dana. Donosimo vam još jedan recept bez glutena, pa ga možete bezbedno jesti ukoliko ste intolerantni, ili ako samo želite da iz ishrane izbacite belo brašno.
Sastojci:
- 100g spanaća
- 120g brašna od leblebija
- 2 velika jaja
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 20 ml vode
- 50gr kačkavalja po želji
- 50gr kozjeg sira
- 2-3 pečurke
Priprema:
U tiganj stavite spanać i dinstajte nekoliko minuta na tihoj vatri dok ne omekša. Zatim, prebacite spanać u posudu u kojoj ćete izmešati sastojke za pizza testo. Pored spanaća, u posudu dodajte i brašno od leblebija, jaja, maslinovo ulje, vodu i sve posolite. Sastojke dobro pomešajte dok se ne sjedine u gustu zelenu smesu. Ukoliko vam je smesa previše retka, dodajte još malo brašna dok ne dobijete teksturu kao na video tutorijalu koji se nalazi ispod teksta. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite po dnu prethodno podmazanog tiganja, poklopite i pecite na srednjoj temperaturi oko četiri minuta. Kada je testo gotovo, dodajte preko narendani kačkavalj, sir, iseckane pečurke ili, bilo koje druge nadeve po ukusu. Ponovo poklopite tiganj i vratite na šporet dok se kačkavalj ne istopi i zdrava pizza je gotova.
Foto: Instagram @marisel.orozco