Gvakamole sos je nešto što vole svi ljubitelji avokada. Ovaj sos se sprema veoma lako, a možete ga kombinovati sa bilo čim. Jer, pravi ljubitelji avokada mogu da jedu gvakamola sos uz apsolutno sve, pa i na kašiku.
Pratite naš jednostavan recept jer je priprema lagana i brza.
Nemojte čekati da odete u restoran kako biste uživali u ovom sosu, a još manje savetujemo da, pored ovako lake pripreme, konzumirate kupovni.
Sastojci
1 avokado
1 čili papričica
10g korijandera
1ml limunovog soka
so, biber
1/2 paradajzа
2 komada mladog luka
Gvakamole sos priprema
Isecite avokado i izvadite pulpu.
Dodajte pola kašičice soli, jednu kašiku sveže ceđenog limuna ili limete, dva čena iseckanog mladog luka, jednu iseckanu čili papričicu bez semena, dve kašike sitno iseckanog korijandera, malo mlevenog bibera, pola sitno iseckanog paradajza bez semenki.
Pokrijte plastičnom folijom i ohladite pre služenja.
Uživajte u svom sosu!
Gvakamole sos savetujemo da poslužite uz omiljene takose, tost hleb, bruskete.
Još recepata pročitajte ovde.
Foto: Pexels