Sinoć je u glamuroznoj atmosferi poznatog zagrebačkog restorana Dubravkin put održan ekskluzivni dinner party povodom lansiranja velike modne kolaboracije između modne kuće Mona i osnivačice portala Journal.rs i Journal.hr, Ive Radić. Modna priča za koju zaista možemo reći da pomiče granice na našim prostorima realizovana je na svetskom nivou, a kao takva popraćena je sa velikim interesovanjem javnosti. U fokusu saradnje je bezvremenska crna torba koja nosi potpis modne kuće Mona, ali ujedno modni pečat Ive Radić i njenog istančanog stilskog izražaja.
Glamurozni dinner party u ženskom društvu
Narativ je to koji je ispratio i samo dešavanje u restoranu Dubravkin put, koje je zapravo bilo više od večere. Događaj je okupio žensko društvo satkano od probranih zvanica iz modnih, business i beauty sfera regije koje su svojim dolaskom podržale ovaj smeli modni korak. Ispred photo walla i našeg objektiva tako su prodefilirale Lejla Filipović, Jelena Veljača, Marija Tarlać, Aleksandra Dojčinović, Anamarija Brkić, Nevena Rendeli…
Iva Radić x Mona torba dizajnom i estetikom namenjena je ženama koje neguju klasičan stil s urbanim pomakom. Nije reč o trendi komadu koji će se nositi jednu sezonu, nego večnom crnom modnom detalju koji će upotpuniti vašu garderobu na pravi način. Taj je sentiment utkan i u samo uređenje restorana te stolom koji je dominirao prostorom.
Enterijer za pamćenje
Enterijer je svojom čarobnom rukom uredio Saša Šekoranja. Sam community table, kao fokus prostorije, dodatno je naglašen vazama različitih visina ispunjenima ljubičastim orhidejama. Prigušena atmosfera postignuta je papirnatim fenjerima koji su bacali nežno svetlo na sto i dirigirali mood. A goste je na njihovim mestima dočekala rukom ispisana kartica s imenom, custom salveta i loyalty kartica modne kuće Mona.
Na ulazu je posluženo piće dobrodošlice Moët & Chandon Brut Impérial kojeg karakteriše intenzivna voćnost i elegantna zrelost. Zvanice su kroz mingle i razgovor u ugodnom društvu mogle da razgledaju table setting i sobu u kojoj je glavnu reč vodila Iva Radić x Mona velika crna torba.
Popraćena videom kampanje koji se prikazivao na nizu ekrana, torba se mogla isprobati što su gosti sa zanimanjem i učinili.
Delicije iz kuhinje Dubravkinog puta
Zatim je došlo vreme za samu večeru. Glavnu reč u enterijeru je poveo sto na kojem su redom posluživani delikatesi iz kuhinje pod palicom chefa Tibora Valinčića. Na meniju su se našla birana jela uparena s vrhunskim vinima Chateau d’Esclans (Miva galerija vina). Za početak smo probali tartar od brancina u emulziji od šafrana s crvenim biberom, gel od mandarina i tostirani brioš uparen s Chateau d’Esclans The Pale By Sacha Lichine roséom.
Chateau d`Esclans The Pale Rosé je tipičan suv, provansalski rosé, elegantne strukture i voćnih aroma. Lepo se sljubio uz tartar od brancina s gelom od mandarina, zahvaljujući elegantnim mirisima jagode, citrusa i zelene jabuke, i hrskavoj svežini.
Zatim je usledio rižoto od koromača s poširanom oradom, pestom od motara i limuna uparen s Chateau d’Esclans Whispering Angel roséom. Kompleksan i nežan istovremeno, s voćnim aromama malina, jagoda i grejpa, notama mediteranskog bilja i nešto citrusnih nota u samom završetku, lepo prati laganija, riblja jela, poput ovog rižota.
Treće jelo bio je file minjon na kremu od karfiola sa glaziranom šargarepom, korenom peršuna i kiselom cveklom, koji je bio savršen dodatak Chateau d'Esclans Rock Angel rosé. Rock Angel Rosé se proizvodi samo od najkvalitetnijeg grožđa u regionu Côtes de Provence, koje se zatim delimično fermentira u velikim hrastovim buradima. Zamišljeno kao ozbiljnije roze vino, srednjeg tela, prijatne svežine i mineralne završnice, odlično će se slagati sa raznim jelima mediteranske kuhinje, kao što je pomenuti file jakobne kapice na kremu od karfiola sa povrćem.
Za kraj nas je oduševio desert imena Kalamansi pastry chefa Roberta Bašića. Uz desert citrusnog ukusa, nabolje je išao jednako osežavajući koktel od Belvedere Organic Infusions vodke s ukusom kupine i limunske trave. Belvedere Organic Infusions vodke napravljene su isključivo od 100% organskih sastojaka (poljske raži, voća i biljaka), a karakterišu ih intenzivne voćne arome i ukusi.
Večeru je intimnim koncertom popratila Nela Đinđić i svojim i stranim hitovima stvorila podlogu za dobru zabavu duboko u noć.
Ko je sve posetio dinner party pogledajte ovde.
Foto: Sanja Jagatić, Franko Kelam