Praznična euforija je stigla u grad, a sa njom i prvi Journal Xmas Dinner kao idealna uvertira novogodišnjih čarolija. Brojne partnere, klijente, saradnike i prijatelje portala ovog puta smo okupili na veličanstvenom Belom dvoru, u velelepnom zdanju našeg umetničkog i kulturnog nasleđa koji je dodatno uveličao ovaj događaj i približio magiju praznika i proslavljanje nekih novih početaka.
Prvi Journal Xmas Dinner odisao je istinskom elegancijom, prefinjenošću i gracioznošću. Zvanice su u dobrom raspoloženju uživale u raskošnom ambijentu Belog dvora koji je specijalno za ovu priliku pretvoren u pravu novogodišnju bajku. Za dekoraciju su bili zaduženi Tilaa, Merla i cvećara Merci. koja je kreirala veličanstvene cvetne aranžmane u saradnji sa Arkadia event.
Za atmosferu na događaju bili su zaduženi DJ Lea Davogić kao i Matija Cvek koji je svojim izvanrednim vokalom potpuno oduševio publiku koja je plesala do samog kraja večeri.
Iako smo se okupili kako bismo zajedno proslavili kraj uspešne godine i postavili nove ciljeve, zvezda večeri su svakako bile gastro delicije. Prava gastro avantura odigravala za samim stolom, a uključivala je najukusnije delicije, kao i specijalnu kartu pića. Zvanice su tokom večeri uživale u fuziji ukusa, a posluženje na prvom Journal Xmas Dinner predstavlja umetnost za sebe.
Gastro delicije i osveženja koja su obeležila prvi Journal Xmas Dinner
Specijalni Journal meni
Praznično posluženje na prvom Journal Xmas Dinner događaju odigralo se u pet sledova. Zvanice su imale priliku da uživaju u raznovrsnim gastro delicijama, a Journal meni je bio sastavljen tako da zadovolji različite senzibilitete i gastronomske preferencije prisutnih. Na samom početku usledilo je hladno predjelo koje je uključivalo Martex Njeguški pršut, suvi crnogorski pršut koji je veoma cenjen među poznavaocima dobrog ukusa. Dovoljno usoljen, svaki zalogaj pruža bogat ukus crnogorskog svinjskog pršuta.
Takođe, hladno predjelo pored rosebeefa, kao i sireva brie, edam i gorgonzola, uključivalo je i bruskete sa musom od Mardešić jadranske sardele u suncokretovom ulju. Mardešić je šarmantni simbol hrvatske tradicije ribarstva. A njihova tvornica ribljih konzervi osnovana je još davne 1905. godine u mestu Sali. Duga tradicija, uz modernu tehnologiju prerade, osigurava kvalitet i superioran ukus.
Omiljene poslastice na prvom Journal Xmas Dinner
Nakon hladnog predjela naši dragi gosti uživali su preostalim sledovima. Usledilo je i toplo predjelo, ravioli sa rikotom i spanaćem i sosom od lešnika. Nakon toga, na scenu je stupila i gastro senzacija večeri, glavno jelo, file lososa u sosu od pomorandže i anisa sa pireom od graška. Prvi Journal Xmas Dinner zasladili smo čokoladnim desertom sa punjenjem od malina u obliku srca. A kao šlag na tort(ic)u poslednji sled je bio u znaku Frikom zimskih poslastica – Markova tortica i Laganica tortica. Markova tortica sa ukusom čoko-biskvita i čoko-lešnik prelivom, kao i sa dodatkom vafela i komadićima lešnika. Dok je Laganica tortica sa ukusom creme bruleea i lešnika obogaćena karamelizovanim komadićima badema i preliva od maline i vanile.
Ekskluzivna Journal karta piće
Prvi Journal Xmax Dinner otvorili smo specijalnim pićem dobrodošlice kojim smo poželeli ugodno veče svim gostima. Penušavi gastronomksi prvenac Vinarije Zvonko Bogdan, Eclater Blanc de Blanc, našao se u ulozi jedne od najvećih atrakcija večeri. Ovo premium piće napravljeno je od 100% Chardonnay grožđa od berbe 2018. godine. Odvažnog karaktera, integrisano i postojano, sa dugim, finim i kompleksnim završnim ukusom ozbiljnih Champagne vina. Suvo, britko i fokusirano na jeziku. Baš kako treba.
Pored prvog penušavca, iz redova Vinarije Zvonko Bogdan na Journal karti pića našla su se i ostala premium vina poput Pinot Grigio, Chardonnay i Život teče. Vinarija Zvonko Bogdan poštuje svoju vinsku tradiciju palićkog kraja.
Vreme za aperitiv se nastavilo…
Na ekskluzivnoj Journal karti pića nalazila su se i pića brenda Podrum Palić. Posluženje je uključivalo Sinner Dry Gin, novu zvezdu koktela, kroz koji je Podrum Palić vratio tradicionalni ukus pravog džina. Delikatno suv, kristalno čist, nežno pikantan, aromatičan i svež – postao je go to izbor naših zvanica. Pored džina, na Journal prazničnoj trpezi se nalazila i Baraba premium rakija od šljive i kajsije. Stvorena je od najboljih plodova iz lokalnih voćnjaka, u koju su utkani iskustvo i strast.
Iz redova Podrum Palića došli su i Gorshtak Bitter, kao i Vinjak VSOP koji predstavlja poslednji novitet u portfoliju čuvene destilerije sa tradicijom dužom od 125 godina. Podrum Palić Vinjak je pažljivo odabran blend vinskih destilata od najfinijh sorti belog grožđa, odležalih pet godina u bradima od francuskog hrasta. Tako je ovaj brendi proizveden destilacijom kvalitetnog vina, svoje arome strpljivo upijao tokom godina odležavanja, kako bi dobio svoj bogati, prepoznatljvi ukus.
Cocktail o’clock
Nisu izostali ni kokteli koji su pripremljeni kombinovanjem različitih ukusa Jack Daniels viskija i Finlandia vodke sa drugim side drinks poput tonika. Zvanice su do kraja večeri uživale u koktelima kao što su Jack & Coke, Jack Daniels Apple & Tonic, Jack Daniels Honey & Tonic, Finlandia & Tonic, Finlandia Grejp & Tonic. Pored toga, gosti su se poslužili i čistim Jack Daniels i Jack Daniels Honey viskijem.
Somersby Apple se, takođe, našao na mapi praznične trpeze. A kada je reč o bezalkoholnim pićima u fokusu je svakako bio Somersby Mandarina. Ovaj pitki cider jedinstveno balansiranog ukusa krasi umerena slatkoća sa neodoljivom aromom. Njegova intenzivna narandžasta boja, penušava tekstura i optimistična aroma pokrenula je talas dobre energije koja ne poznaje vremensko ograničenje.
Za ljubitelje kafe tu je bila i vrhunska Gourmet kafa. Pažljivo odabrana srednje do jače pržena zrna sorte arabika daju bogat i sofisticiran doživljaj namenjen potpunom uživanju. Grand 100% Arabica je Gourmet kafa bogate teksture i jedinstvenog ukusa sa naglašenim slatkastim i čokoladnim aromama. Takođe, za neizostavno osveženje večeri pobrinula se VODAVODA koja mudro skuplja sve minerale koji su potrebni našem telu za bolje zdravlje i kvalitetniji život.
Na kraju, veliko hvala želimo da uputimo svim sponzorima i saradnicima koji su pomogli u realizaciji prvog Journal Xmas Dinner-a:
Mardešić, Martex, Frikom, Podrum Palić, Vinarija Zvonko Bogdan, Jack Daniels, Finlandia vodka, Somersby, VodaVoda, Grand kafa, Kosmaj Residence by Tesla Palace.
Zahvaljujemo agenciji Alert, S&Friends i FinalCut na organizaciji Journal Xmas Dinner-a, kao i Skymusic Production-u.
Zahvaljujemo i svim sponzorima i saradnicima koji su omogućili realizaciju Journal Goody Bag-a: Vichy, Keune, Bioderma, dm i brend Alverde, Syoss, InstaGrand, MARS, BIG Fashion, Mardešić, Somersby, kao i klijentima i saradnicima koji su bili zaduženi za dekoraciju: Arkadia event, za cvetne aranžmane Merci Flower Shop u saradnji sa Arkadia event, za novogodišnje jelke Vuk Tomić i njegov Christmas concept store Vukov božićni kutak, kao i Home design concept store Tilaa i Merla.
Journal Xmas Dinner: Pogledajte kako smo se proveli na ekskluzivnoj prazničnoj večeri
Pogledajte ko je sve posetio prvi Journal Xmas Dinner
Muzički spektakl na prvom Journal Xmas Dinner-u: Pogledajte ko je nastupao
Zavirite u Goody Bag ovogodišnjeg Journal Xmas Dinner
Journal Xmas Dinner navigacija: Ekskluzivna vožnja do Belog dvora
Foto: Monika Pavlović, Jakov Simović, Boško Karanović, Milan Petković, Dragan Mujan, Dalibor Danilović, Jelena Branković, Vesna Lalić