Oduvek nas je zanimalo šta to jedu poznate ličnosti, pogotovo legende kao što je Elvlis Presley. Ne možemo da živimo jedan dan u njihovoj koži, ali zato možemo da pripremimo obroke koje su voleli da jedu i bar na taj način osetimo jedan deo njihovog života.
Elvis je bio jedna od onih ličnosti koje žive hedonizam, kako u muzici, druženjima i putovanjima, tako i u hrani. Važio je za velikog ljubitelja gastronomije, a njegov recept za sendvič otkrila je za BBC njegova dugogodišnja kuvarica Mary Jenkins Langston.
Mary je u svom intervjuu ispričala kako je u više navrata tokom dana pravila ovaj sendvič za Elvisa, kao i to da je voleo da meša sve i svašta. Ovaj recept i jeste mešavina svega, te nismo sigurni koliko će vam prijati, ali jedan zalogaj je definitivno dovoljan da dobijemo poznate zulufe u mislima.
Sastojci
2 parčeta belog hleba
1 manja zrela banana
4 tanke šnite slanine
3 kašičice putera od kikirikija
3 kašičice običnog putera
Dodaci
1 kašičica braon šećera sa kojim će se slanina pržiti
1 kašičica meda preko banane
1 prstohvat cimeta preko putera od kikirikija
Priprema
Ispržite šnite slanine dok ne postanu hrskave. Na jedno parče hleba namažite puter od kikirikija. Bananu isecite na kolutiće ili je izgnječite viljuškom, a zatim stavite preko debelog sloja putera od kikirikija. Onda poređajte slaninu i preklopite sa drugim parčetom hleba. Otopite puter i četkicom premažite sendvič, a zatim ga okrećući s vremena na vreme propžite u tiganju. Nakon četiri minuta, kada sendvič postane hrskav i dobije tamnu boju, znaćete da je gotov.
Uz obrok možete poslužiti omiljenu Elvisovu pesmu i pokušati da se oprobate u ovom pravom gastronomskom izazovu.
Foto: Instagram elvis_presley___fans; Instagram Embed.