Da li ste nekada razmišljali o tome kako su nekada izgledali recepti poznatih umetnika? Verovatno da niste, jer nismo ni mi dok nismo otkrili ovaj interesantan recept na društvenim mrežama. Gde bi drugo? Elem, reč je o načinu pripreme grilovanih jaja čiji je recept Salvador Dali objavio u svom jedinom kuvaru.
Ovaj poznati umetnik autentičan je ujedno i po svojoj ekscentričnosti, tako da možete isto da očekujete i od ovog recepta.
Da li ćete ga zaista pripremiti, na vama je. Ujedno smo sigurni, svi obožavaoci lika i dela Salvadora Dalija neće moći da odole a da ne probaju ovaj recept.
Izgleda da smo našli caku kako da, recepte koje neiscrpno delimo sa vama svaki dan, zaista probate.
Neophodni sastojci (pored jaja)
- 6 jaja
- 1 šolja svežeg aromatičnog bilja (peršun, mirođija, bosiljak, majoran, estragon…)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica putera
- 3 kašičice pavlake za kuvanje
- 1 kobasica
- 12 kašičica putera
- so i biber
Priprema doručka
- Metalnim štapićem za ražnjiće pažljivo probušite rupicu na gornjem i donjem delu jaja, pa pustite da njihov sadržaj iscuri u činiju.
- Sitno iseckajte beli luk, a zatim ih propržite na jednoj kašičici otopljenog putera.
- Blago umutite jaja, pa ih uspite preko belog luka i začina.
- Posolite i pobiberite po ličnom nahođenju.
- Kobasicu usitnite a onda ubacite da se proprži sa jajima uz još 12 kašičica putera.
- Pustite da se smesa malo ohladi, a onda njome napunite poslastičarsku kesu, na čiji ste kraj navukli najtanji nastavak za punjenje.
- Sadržajem iz kese napunite ljuske od jaja koje ste prethodno probušili.
- Stavite po dva jajeta na štapiće za ražnjiće.
- Stavite jaja puna smese preko posude za pečenje, posudu i punjenu ljusku od jajeta zapecite u rerni na 10 minuta.
- Ostavite da se malo ohlade, a zatim oljuštite jaje.
To bi bilo sve, ovaj recept deluje komplikovano ali verujemo da biste se uz malo truda potpuno snašli. Takođe, ako ništa drugo, mnogo nam je interesantna ova ideja sa punjenim jajima bez obzira što je ovaj recept Dalijev izum.
U slučaju da mislite da jedan doručak nije vredan ovoliko truda, razmislite dva puta o tome. Ako sudimo po Dalijevim genijalnim umetničkim delima, moguće da je i ovaj recept podjednako genijalan.
Prijatno!
Još recepata pogledajte ovde.
Foto: //Pexels //Instagram