Kolač od jabuke i cimeta – Apple Cinnamon Pie
Kolač od jabuke i cimeta – Apple Cinnamon Pie

Kolač od jabuke i cimeta –
Apple Cinnamon Pie

Pita od jabuka i cimeta za večite hedoniste; vratiće vas u detinjstvo i pokazati vam sve čari zimskih poslastica. Idealan recept za ljubitelje cimeta i voća.

Donosimo vam jedan lep praznični recept koji odlično ide uz čaj ili kafu. Aromatičan kolač od jabuka koji se topi u ustima, bogatog ukusa i teksture a predlažemo da pripremite i kuglu sladoleda od vanile.

Sastojci:

  • 650 g jabuka
  • 120 g putera (ostaviti na sobnoj temperaturi da malo omekša)
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 3 jaja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sitno naribane limunove kore
  • 0,5 kašičice cimeta

Priprema:

U činiji pomešajte puter i šećer da dobijete homogenu masu dok se šećer ne istopi. Zatim polako i postepeno umešajte jaja, a onda dodajte prethodno narendanu limunovu koru, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo.

Sve dobro izmešajte kako biste dobili jednoličnu i glatku smesu.

Okrugli pleh podmažite puterom i obložite papirom za pečenje, u njega sipajte pripremljeno testo i špatulom ravnomerno rasporedite po celoj površini.

Jabuke operite, i uklonite peteljke i jezgro. Isecite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite svuda po testu.

Gornji deo pite dekorišite po želji testom ili preostalim komadićima jabuke.

Pecite oko 30 – 40 minuta na temperaturi od 180°C.

Kada je kolač ispečen, sačekajte da se malo prohladi, po želji pospite prah šećerom i poslužite.

Prijatno!

Učitati još
Zatvori