Povratite energiju zimi: Potaž od jabuke i bundeve
Povratite energiju zimi: Potaž od jabuke i bundeve

Povratite energiju zimi: Potaž
od jabuke i bundeve

Hladniji dani bude želju za toplim jelima, zbog čega ćemo sve češće kod pripreme obroka razmišljati u tom pravcu. Samo neka bude toplo i što bi neki voleli da kažu, na kašiku.

Mi smo spojili ta dva, toplo i na kašiku a još bismo dodali i zdravo!

Ovaj potaž poručuje – Hello december.

Šta vam je potrebno za potaž:

  • 500 g očišćene bundeve
  •  2 manje jabuke
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike suvog biljnog začina
  • so, biber
  • mleveni muskatni oraščić
  • 2 kašike prepečenih semenki bundeve
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  1. Priprema:
  • Bundevu presecite na pola, izvadite semenke i stavite na pleh obložen papirom za pečenja. Uz nju stavite jabuke prerezane na pola, prerezan luk i čena belog luka.
  • Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekša. Meso bundeve izvadite kašikom, pa ga zajedno sa jabukom, lukom i belim lukom izgnječite u pire. Stavite ga u posudu za kuvanje, dodajte vodu da dobijete željenu gustinu, suvi biljni začin, so, biber i muskatni oraščić.
  • Zagrejte do ključanja, pa kada provri, kuvajte nekoliko minuta. Toplu čorbu poslužite posutu prepečenim semenkama bundeve i peršunom.

Ovaj potaž povratiće vam energiju izgubljenu tokom hladnijih zimskih dana i podići raspoloženje svojim specifičnim ukusom. Ako niste ljubitelj pikantnih recepata savetujemo vam da izbacite muskatne orašiće da biste postigli neutralniji ukus.

Prijatno!

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori