Sapori di Spirito Santo: Nova gastronomska destinacija u srcu Rovinja zbog koje bukiramo putovanje u Istru
Sapori di Spirito Santo: Nova gastronomska destinacija u srcu Rovinja zbog koje bukiramo putovanje u Istru

Sapori di Spirito Santo: Nova gastronomska destinacija u srcu Rovinja zbog koje bukiramo putovanje u Istru

Rovinj, kao jedno od omiljenih destinacija, i to ne samo u vreme Weekend media festivala, već tokom cele godine, poznat je po bogatom izboru fantastičnih restorana, a sada je bogatiji za još jedan koji se nalazi u magičnom zdanju iz 20-tih godina prošlog veka koje je pripadalo italijanskoj porodici. I to na mestu koje je sada pretvoreno u jedan od najboljih boutique hotela u Istri. Naime, jedan od najlepših rovinjskih boutique hotela Spirito Santo predstavio je novootvorenu gastronomsku destinaciju – restoran Sapori di Spirito Santa. Journal tim donosi first look na novootvorenu gastro destinaciju koja će nesumnjivo postati nezaobilazna gastronomska destinacija za sve posetioce Rovinja.


Sapori di Spirito Santa.

Ovaj izvanredan restoran nalazi se u srcu starog grada Rovinja, jedne od omiljenih destinacija. Vodi nas na putovanje kroz bogatu hrvatsku tradiciju uz autohtone prvoklasne sastojke koji oživljavaju ukuse predivnog istarskog zavičaja. Sa bogatom ponudom doručka dostupnom svakog jutra, restoran nudi jela internacionalne i lokalne kuhinje. Sve to s naglaskom na sveže i sezonske sastojke koji oživljavaju ukuse Istre. Otvoren je kako za hotelske, tako i za druge goste.

Šef restorana, Nikola Vučković, svoj rodni Bjelovar napustio je sa 17 godina i otišao u inostranstvo gde je počeo da gradi kulinarsku karijeru. Kuvao je u nekim od najrenomiranijih hotela širom Evrope, od Kicbuhela i Sankt Morica do Ville Dubrovnik u Hrvatskoj. Pre dolaska u Sapori, šef Vučković radio je u Beču. I to u hotelu The Ritz-Carlton, čiji se brend ubraja u najelitnije hotele na svetu. Takođe, posebno se ističu dva restorana u kojima je kuvao, a koji se nalaze u Top 50 u svetu. Restoran Distrikt, ocenjen kao 29. najbolji steakhouse na svetu i restoran Pastamara koji je rangiran kao 26. najbolji italijanski restoran.

„Izuzetno sam motivisan preneti svoje bogato iskustvo u restoran Sapori te doprineti timu s kojim radim. Uvek sam otvoren za učenje, rast i razvoj, kako na poslovnom, tako i na ličnom planu. Nadam se da će gosti to prepoznati“, izjavio je šef restorana Nikola Vučković

Najbolje iz Istre

Inspirisano tradicijom hrvatske gastronomije, svako jelo na jelovniku evocira ukuse prošlosti igrajući se istovremeno s inovativnim kulinarskim tehnikama. Posebna pažnja posvećuje se lokalnim sastojcima iz obližnjih ostrva i primorja. I deserti odaju počast ukusima Istre, a pripremljeni su od lokalnih sastojaka u skladu sa sezonom. Koristeći samo najkvalitetnije sastojke lokalnih dobavljača, restoran podržava lokalnu zajednicu i promoviše tradiciju.

Vinska ponuda restorana većinom je bazirana na istarskim i lokalnim vinima, ali uključuje i pažljivo odabrana vina iz cele Hrvatske i Slovenije predstavljajući autohtone sorte u punom sjaju. U ponudi su i odabrana vrhunska žestoka pića. Maslinik hotela smešten u blizini Rovinja neguje oko 40 maslina kako bi osigurao vrhunsku kvalitetu ekstra devičanskog maslinovog ulja. Svaki plod pažljivo se bere i preša kako bi se sačuvao integritet ulja pružajući gostima priliku da uživaju u izvrsnosti istarskog maslinovog ulja.

Nezaobilazna gastro destinacija

Vlasnici restorana, Špela i Janez Bidovec, bračni par iz Kranja, zaljubljeni u Rovinj i Istru, već su dokazali da znaju što rade kada su s puno pažnje i poštovanja prema tradiciji obnovili zdanje iz 20-tih godina prošlog veka koje je pripadalo italijanskoj porodici te ga pretvorili u jedan od najboljih boutique hotela u Istri, tako da je nesumnjivo da će restoran Sapori di Spirito Santo postati nezaobilazna gastronomska destinacija za sve posetioce Rovinja.

U fokusu – lokalno

Kuhinja restorana Sapori di Spirito Santa koristi namirnice kako lokalne, tako i iz cele Hrvatske: „Za nas je najvažnija stavka podrška lokalnog i domaćeg gospodarstva. Nastojimo u što boljem izdanju prikazati Istru te sve njene blagodeti i bogatstva prirode koje nam nudi. Svako jelo na meniju implementirano je na moderan način, ali se ukusima ne odmiče od naše tradicije i ukusa “bakine kuhinje“. Svaka komponenta koju ćete probati u Saporiu je delo naših vrednih ruku te naših marljivih zaposlenih koji nastoje sve dovesti do savršenstva. Naš zadatak nije samo napraviti dobro jelo i pružiti odličnu uslugu, već nam je zadatak da doživite nezaboravno iskustvo i da vam večera u Saporiu ostane u trajnom sećanju. Sapori je mesto za nezaboravne uspomene i za ultimativno iskustvo.“, izjavili su vlasnici restorana Špela i Janez Bidovec.

Sapori di Spirito Santo smestio se na adresi Augusta Ferrija 44, a više informacija možete pronaći na web stranici.

Foto: Sapori di Spirito Santo

Učitati još
Zatvori