Recept za čokoladni punč: Osvežite meni pića za praznike
Recept za čokoladni punč: Osvežite meni pića za praznike

Recept za čokoladni punč: Osvežite
meni pića za praznike

Topla čokolada je tradicionalno piće tokom zime i praznika. Omiljena je poslastica kako onih najmlađih tako i nas starijih koji volimo da se zasladimo. Želimo da vam pomognemo da toplu čokoladu zamenite nečim još boljim, čokoladnim punčem. Ovaj recept je namenjen samo za odrasle jer je jedan od glavnih sastojaka rum koji će čokoladi dati još bolji i prefinjeniji ukus.

Da li ste spremni za recept koji će spojiti u jedno čokoladu i alkohol?

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 100 ml ruma
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Isecite čokoladu na kockice i stavite je u šerpu da se otopi.
  • Sipajte malo mleka, stavite šerpu na ugrejanu ploču i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi.
  • Kada se čokolada otopi i sjedini sa mlekom dodajte rum i so, zatim pojačajte temperaturu da bi punč mogao da provri.
  • Neka se sve kuva 3-4 minuta.
  • Sklonite čokoladni punč sa ringle i odmah poslužite dok je vruće.
  • Po želji, servirajte uz omiljeni dodatak poput čokoladnih mrvica, marshmallowa, šlaga.

Kuvano vino je nešto što čini praznike posebnima, međutim, smatramo da bi trebalo malo osvežiti meni pića za praznike.

U slučaju da niste ljubitelj čokolade i slatkih alkoholnih pića, ne brinite, nećemo vas ostaviti bez recepta, donosimo vam praznični recept za mojito.

Živeli!

Učitati još
Zatvori