Omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević na  54. Perwoll Fashion Week-u – otkrivamo sve detalje
Omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević na  54. Perwoll Fashion Week-u – otkrivamo sve detalje

Omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević na 54. Perwoll Fashion Week-u – otkrivamo sve detalje

Jesenji 54. po redu Perwoll Fashion Week samo što nije počeo. Otvaranje će biti upriličeno 17. oktobra u Hangaru u Luci Beograd i trajaće do 25. oktobra. Prethodni Perwoll Fashion Week obeležile su društveno odgovorne teme i negovanje kulture sećanja – a u kombinaciji sa veštačkom inteligencijom, kreirana je unikatna i upečatljiva Nedelja mode. Ljubitelji domaće autorske mode moći će ponovo da uživaju – i to ne samo u revijama. Očekuju nas i izložbe, ali i prateći programi – donosimo sve detalje.

Spremni za putovanje?

Svečano otvaranje jesenjeg 54. po redu Perwoll Fashion Week-a biće upriličeno 17. oktobra, a modna publika pozvana je na Fantastično putovanje. Spektakularna revija koja će otvoriti 54. Perwoll Fashion Week biće svojevrsni omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević. Više od 50 kreatora, kostimografa i stilista sa ex YU prostora će predstaviti kreacije inspirisane ovom autentičnom modnom ikonom.

Slađana Milošević plenila je svojom pojavom, stilom, hrabrošću i visprenim umom. U njenu čast, mnoge poznate ličnosti će modele prošetati pistom u ritmu Slađaninih najvećih hitova, koja je godinama uvezivala magični svet umetnosti, mode i muzike. Upravo je to bila presudna činjenica da Slađana bude i prva dobitnica nagrade Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti. Reviju je podržao brend Motorola.

Sladjana Milosevic foto:Goranka Matic

Dare to trAI!

Kao i prethodni Fashion Week – i ovaj, 54. po redu obeležiće upotreba veštačke inteligencije. Modni posetioci ohrabreni su da se prepuste ovom doživljaju, uz slogan Dare to trAI. Baš zahvaljujući Slađani Milošević, koja je sjajan primer hrabroj života i čuvanja svog ja, ova mantra ima još dublje značenje.

U periodu od 17. do 25. oktobra ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim prezentacijama domaće autorske mode, kako etabliranih dizajnerskih imena, tako i mladih talentovanih nada, cirkularne ekonomije – održive mode, i uobičajeno bogatom umetničkom i izložbenom programu.

Sladjana Milosevic Foto: Goranka Matić

Foto: Slađana Milošević / Dejana Momčilović / Ana Trošić Trajković / Nevena Ivanović / agencija NEOVERSE u saradnji sa AI

Učitati još
Zatvori