Atelier Jolie: Otvaramo vrata prostora koji je holivudska glumica namenila svim kreativnim ljudima
Atelier Jolie: Otvaramo vrata prostora koji je holivudska glumica namenila svim kreativnim ljudima

Atelier Jolie: Otvaramo vrata prostora koji je holivudska glumica namenila svim kreativnim ljudima

Prošle godine iznenada se pojavila informacija da je glumica Angelina Jolie zakoračila u modnu industriju. Prvu zvaničnu potvrdu ove vesti dočekali smo sa oduševljenjem, ali je celokupan proces koji je usledio tekao sporije od očekivanog. O inovativnom konceptu dosta dugo znalo se veoma malo, ali je iščekivanju konačno došao kraj. Atelier Jolie otvorio je svoja vrata za posetioce, a glavna ideja kolektiva koji stoji iza ideje za ovaj prostor jeste prikazivanje prednosti životnog stila koji opisuju epiteti održivi i etički.

Jolie Atelier: Art & Fashion

Iako je osnovna pokretačka snaga ovog koncepta pre svega moda, prostor nije fokusiran isključivo na taj aspekt. Za njegovu lokaciju holivudska glumica odabrala je SoHo, odnosno Njujork. Preciznije, kuću u kojoj je slikar Jean-Michel Basquiat živeo tokom osamdesetih godina dvadesetog veka. Čak i njena spoljašnjost specifična je i upečatljiva, te privlači pažnju već na prvi pogled. I to prvenstveno zahvaljujući brojnim grafitima, koji se isto tako mogu pronaći i u unutrašnjosti ateljea.

Tim koji stoji iza Jolie Atelier potrudio se da na sve načine zadrži što više umetničkog nasleđa, te ga u određenoj meri modernizuje. Rezultat njihovih napora je nesvakidašnja prodavnica, karakteristična po brojnim stavkama. A pre svega, činjenici da kupci mogu da izraze svoju kreativnost pri kupovini – modifikujući već gotove proizvode.

@lanetabb
@lanetabb

Iz čega se sastoji prva Jolie Atelier kolekcija?

Gotovo sva odeća koja je dostupna za kupovinu napravljena je od vintage materijala, a prva kolekcija sadrži ponešto za svačiji ukus. Od haljina, preko majica, pa sve do kaputa i odela – svi komadi mogu da se personalizuju i u kratkom vremenskom periodu dobiju potpuno drugačiji izgled.

Takođe, unutar prodavnice se u trenutku kupovine vrše procesi kao što su šivenje, sužavanje, crtanje ili štampanje. Cene su isto tako raznovrsne i kreću se od 15 pa sve do preko 500 dolara. A pored originalne kolekcije, u ponudi se nalazi i niz drugih brendova koji su sinonimi za održivu modu.

Uprkos činjenici da se ovim aspektom nije prethodno detaljno bavila, Angelina Jolie je i u njega uključila svoj humanitarni duh. Stoga nije iznenađujuća činjenica da određena količina novca od svake kupovine odlazi u humanitarne svrhe, te istovremeno spaja lepo i korisno.

@nohonyc
@nohonyc

Novootvoreni atelje sastoji se iz dva sprata, a sav nameštaj je, poput materijala, u potpunosti vintage i recikliran. Takođe, u njegovoj unutrašnjosti nalaze se kafić i restoran, te jedinstveni kutak za odmaranje ili društvene igre. Na gotovo svakom koraku moguće je uočiti detalje kojima je posvećena puna pažnja, i zahvaljujući kojima se ovaj prostor razlikuje od ostalih sličnog tipa. Ipak, glavni naglasak stavljen je na negovanje i podsticanje kreativnosti, stvaralaštva i humanosti.

@nohonyc
@nohonyc

Naposletku, jedno je izvesno – san popularne glumice je kroz nesvakidašnji Jolie Atelier postao realnost, a mi jedva čekamo da u narednim mesecima vidimo u kom pravcu će se on razvijati.

Foto: Instagram @lanetabb / @uncovermore@nohonyc

Učitati još
Zatvori