Asap Rocky prvi poneo komade iz Gucci x Proleta Re Art kolekcije
Asap Rocky prvi poneo komade iz Gucci x Proleta Re Art kolekcije

Asap Rocky prvi poneo komade iz Gucci x
Proleta Re Art kolekcije

Asap Rocky je prva celebrity ličnost koja se u javnosti pojavila u komadima iz Gucci x Proleta Re Art kolekcije. Iznenađeni? Ni najmanje.

Rocky važi za jednog od najstilizovanijih repera, te se o njegovim kombinacijama neretko govori više nego o samoj muzici. Doduše, to ne znači da mu je muzika manje dobra, Asap Rocky aka Rakim Mayers samo je provalio značaj pažljivo oformljenog vizuelnog identiteta, pa je još 2012. nagažovao jednog od uticajnijih stilista i nekadašnjeg modnog urednika Complex magazina, Matthewa Hensona.

Baš u to vreme, Rocky je fotografisan za naslovnicu, a Mr.Hanson je bio zadužen za stajlinge. Njihov prvi susret nije prošao najbolje jer se reperu nisu dopale kombinacije koje su mu bile namenje. „The pull’s cool, but this is why I don’t work with stylists“, rekao je Asap Rocky tom prilikom. Ipak, Hensonu se ubrzo ukazala druga prilika i tada je reperu na snimanju jednog spota dokazao šta sve zaista može. The rest is history.

Gucci x Proleta Re Art

Brend Proleta Re Art svoju ideologiju kreiranja usmerio je ka transformisanju arhivskog Gucci denima japanskom boro tehnikom ručnog rada uključujući i pačvorak odnosno „rad od komadića“.

Asap Rocky aminovao je viziju japanskog dizajnera Mr. PROT još kada je na naslovnici British Vogue magazina, zajedno sa Riri, prvorođeno dete ušuškao u specijalno kreirano Proleta Re Art ćebe za bebe.

@proletareart
@proletareart

Foto: Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori