Carlos Alcaraz dobija svoj Nike logo i desetogodišnji ugovor sa sportskim gigantom?
Carlos Alcaraz dobija svoj Nike logo i desetogodišnji ugovor sa sportskim gigantom?

Carlos Alcaraz dobija svoj Nike logo i desetogodišnji ugovor sa sportskim gigantom?

Da njegovo vreme dolazi znali smo već prošle godine, kada je nakon osvojenog Wimbledona krenuo da niže fantastične sponzorske ugovore.

Carlos Alcaraz je počeo da osvaja Grand Slam titule hronološki – US Open 2022. godine, Wimbledon 2023. godine i Roland Garros 2024. čime je zaokružio osvajanje najvažnijih titula na sve tri podloge.

Teniser je rođen 2003. godine i u maju je proslavio svoj 22. rođendan, a nakon osvajanja Roland Garrosa navodno mu stiže jedan od istorijskih sportskih ugovora od kojeg će zaraditi 200 miliona za 10 godina.

Da li Carlos Alcaraz dobija sopstveni Nike logo?

Teniskim krugovima kruži priča da će mladi teniser potpisati desetogodišnji ugovor sa globalnim sportskim gigantom, te da će njegova vrednosti iznositi 200 miliona dolara.

Čelni ljudi koji se nalaze na vrhu piramide donošenja odluka smatraju da je Carlos “next big tennis thing” i žele da ga angažuju na period od čitave decenije.

Španski teniser trenutno se nalazi na drugom mestu ATP liste, a ambicija mu je da sportsku godinu završi na prvom i da u januaru krene na osvajanje jedine Grand Slam titute koja mu trenutno fali – Australian Open.

Carlos Alcaraz

Preko dana Nike, uveče Louis Vuitton

Ne znamo kakve će pojedinosti tražiti marketing tim brenda Nike, ali nadamo se da će Carlosu i dalje biti dozvoljene saradnje sa poznatim modnim kućama.

On je od prošlog leta brend ambasador prestižne francuske modne kuće Louis Vuitton, a mi smo već pisali o tome kako njihove komade implementira u svoju (modnu svakodnevnicu).

U ovakvim slučajevima primat ima glavni sponzor (u ovom slučaju Nike) i može ugovorom da uslovljava u kojim prilikama je teniseru dozvoljeno da nosi druge brendove, pošto se ovde radi o isključivo sportskoj odeći. Sportski gigant biće njegov glavni on court sponzor, dok ga za privatne stajlinge može delimično kontrolisati. Bilo kako bilo, ugovor od 200 miliona na skoro samom početku uspešne karije se – ne odbija.

Foto: Profimedia, Instagram / @carlitosalcarazz

Učitati još
Zatvori