Stigla je nova verzija kultne Chanel torbe – i već je rasprodata
Stigla je nova verzija kultne Chanel torbe – i već je rasprodata

Stigla je nova verzija kultne Chanel torbe
– i već je rasprodata

Kelly torba, takođe poznata kao Chanel Nano torba, poznata po svom nesumnjivo damskom dizajnu, dugo je omiljena među ljubiteljima i kolekcionarima torbi. Međutim, danas skrećemo pogled s kultnog Hermès Kellyja na Chanelovu iteraciju. Ljubitelji Chanela možda poznaju legendarnu Kelly torbu s gornjom ručkom iz 1980-ih i 90-ih, koja je sada omiljena među kolekcionarima vintage Chanela. U središtu dizajna Chanelove Kelly torbe je uvođenje šik gornje ručke – prikladno nazvane Kelly ručka. Vanvremenski i elegantna, Chanel Kelly definitivno prevazilazi trendove i utvrđuje status kultnog komada.

Mini torbe su vanvremenski trend

Uprkos nagoveštajima o povratku maxi torbi, energija malih torbi je itekako prisutna. S obzirom na to da cene Chanel komada iz godine u godinu vrtoglavo rastu, ne iznenađuje nas da popularnost mini torbi neprestano raste. Ipak, nije sve u ceni. Mini torbe postale su neizostavan saputnik modernog minimalističkog života.

Chanel Kelly

A modnoj kući Chanel trend mini torbi, naravno, nije stran. Sada nam pruža pravo vintage oživljavanje predstavljanjem novog/starog Kelly modela torbe. Savršeno sitne, ove minijaturne torbe s gornjom ručkom zasigurno će biti hit među ljubiteljima vintage komada i novim kolekcionarima.

Slično kao i njihov prethodnik, potpuno nove Chanel Kelly torbe izrađene su od glatke crne prošivene janjeće kože sa zaobljenim gornjim ručkama. Lagano trapezoidni oblik asocira na vintage stil, ipak svakako više dolaze do izražaja prošiveni detalji. Osim toga, čini se da je kopčanje modernizovano s otvorenim gornjim delom, umesto izvornog punog preklopa. Torba takođe ima znatno deblju gornju ručku koja je donekle prevelika u poređenju sa samom torbom. I za razliku od originalnog Chanel Kelly modela sa svojim 24K pozlaćenim hardverom, nova verzija koristi svetli zlatni metal.

Veličine i detalji

Ova nova torba dostupna je u dve različite veličine – manjoj i većoj. Međutim, obe su prilično male. Manju verziju bi možda bilo prikladnije nazvati nano ili mikro, u nju sigurno neće stati više od nekoliko kreditnih kartica. Ipak, ni takozvana velika Chanel Kelly torba nije mnogo prostranija. Sve varijante uključuju legendarni lančić koji se ne može odvojiti za nošenje preko tela. Sve torbe se mogu nositi u ruci, a dostupne u više boja: crnoj, plavoj, roze, crvenoj i beloj.

Jasno, ludnica za malim Chanel torbama se nastavlja, jer je objavljeno da su nove mini Kelly torbe rasprodate već u pre-saleu. Iako je to bez sumnje uzbudljiva investicija, po koju cenu? U oba slučaja, ovaj potpuno novi Chanel Kelly model sigurno nije za one s ograničenim budžetom. Što se tiče cene, na web stranici brenda Chanel trenutno je dostipan mali model za 3000 dolara, dok je veliki 4400 dolara.

Međutim, kako cene vintage Chanela i dalje rastu, možda će se ova nova alternativa pokazati kao bolja opcija.

Foto: Instagram (@nataliepstyling, @styledbydanielleklein)

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori