Zašto je streetstyle na Nedelji mode u Kopenhagenu značajan za modnu scenu?
Zašto je streetstyle na Nedelji mode u Kopenhagenu značajan za modnu scenu?

Zašto je streetstyle na Nedelji mode u
Kopenhagenu značajan za modnu scenu?

Na nezasitoj modnoj sceni postoje četiri vodeće fashion week manifestacije koje oblikuju savremeno poimanje dominantnih stilskih ideologija. Njujork, London, Milano i Pariz nekoliko puta godišnje postaju prava modna poslastica i prestonica istaknutih dizajnerskih kreacija. Međutim, pojedine, pomalo marginalizovane nedelje mode, iz godine u godine dobijaju na značaju.

Tako je recimo skandinavska stilska filozofija uveliko zaposela industriju, a Kopenhagen prepoznat kao jedan od ultimativnih centara okupljanja kreativaca. Shodno tome i Copenhagen Fashion Week nastoji da učvrsti svoj status pod nezasitim nebom tekstilne industrije predstavljajući umetnike čije neprikosnovene vizije polako, ali sigurno postaju imperativ svetske modne scene.

CPHFW
CPHFW

Zanimljivost? Streetstyle predstava koja se odigrava na ulicama Kopenhagena praktično je obavezna literatura svakog modnog entuzijaste s obzirom na to da zvanice tokom sedam dana kreiraju kombinacije koje ćemo nastojati da rekreiramo u narednim mesecima s obzirom na to da implementiraju neke od primarnih trendova sezone.

Analizirajući ulični stil na Nedelji mode u Kopenhagenu detektovali smo brojne stilske imperative o kojima smo uveliko govorili. Od crvenih, belih i sivih hulahopki, preko corpcorea, pa sve to kapica sa ušima. Skandinavke zaista poznaju (stilsku) igru.

CPHFW
CPHFW
CPFW
CPFW
CPFW
CPFW

CPHFW IN NOT HERE TO PLAY

CPHFW je manifestacija koja zaista okuplja kreativce koji nastoje da redefinišu dosad poznata načela modne industrije, a jedinstvenost, limitiranost i održivost su polazne tačke kreacija. Shodno tome, ni prvi redovi revija ne odustaju od ove filozofije čineći streetstyle kategoriju umnogome dinamičnijom.

Takođe, naglasak skandinvaske mode je bespogovorno na aksesoarima – bilo da je reč o minimalističkim ili pak prenaglašenim detaljima. Ovog puta u fokusu su bile mašnice i dizajnerske torbe, kao i najpopularniji komadi iz rubrike sneaker kulture i gorpcorea.

Plavi detalji su dobili svojih pet minuta, manija crvene boje ne jenjava, a no pants trend dobio je još jednu varijaciju na temu. Ni crne najlon dokolenice nisu završile svoju vladavinu, a to nam je bilo i više nego jasno nakon genijalne revije modne kuće Maison Margiel

Učitati još
Zatvori