Crvena je ove jeseni u fokusu, a mi donosimo tri autfita koja želimo da rekreiramo
Crvena je ove jeseni u fokusu, a mi donosimo tri autfita koja želimo da rekreiramo

Crvena je ove jeseni u fokusu, a mi donosimo tri autfita koja želimo da rekreiramo

Ako je crvena boja ljubavi, onda ćemo ove jeseni svi biti zaljubljeni. Ili ćemo barem tako izgledati. Nakon što nas je sasvim neplanirano obuzela Barbie manija koju nisu nagoveštavala svetske nedelje mode, vreme je za dozu promene. Naime, na pistama su se pojavile prve naznake crvnih tonova, a mi smo ih prepoznali kao buduće dominantne talase kako unutar modne industrije, tako i među beauty entuzijastima.

Upravo zbog toga, odlučili smo da pronađemo tri ultimativna načina kako kombinovati crvene nijanse ove sezone, a da ujedno ispratimo već postavljene stilske trendove.

Red leather

Kožni komadi gotovo uvek pronađu svoje mesto pod beskonačnim modnim nebom sa početkom jesenjeg perioda. Kako je prava septembarska uvertira stupanje na scenu zagasitijih, braon tonova, uveliko smo proglasili upravo braon kožne jakne najtraženijim komadom sezone. Međutim, slutumo da će red leather manija uskoro zaludeti industriju s obzirom na to da ne važi za bezvremenski trend, već potpuno novu pojavu.

Blokecore red

Fudbalska estetika je još uvek aktuelna, a mi ni ove jeseni ne skidamo dresove. Blokecore trend doživao je svoj spektaklurani comeback još prošle sezone, da bi pre nekoliko meseci postao jedan od vodećih vizuelnih manifestacija na društvenim mrežama. Ipak, nošenje sportskih dresova nije se zadržalo samo u okvirima fudbala, već se proširilo i na sportove poput američkog fudbala. I sve to sada dolazi u crvenim nijansama. Ukoliko ste fan recimo Manchester United-a, ova modna vest vas je sigurno obradovala.

Red but make it formal

Nismo zaboravili ni na formal wear. Iako nemamo zvaničnu presudu da li stvarno streetwear završio svoju karijeru i tron prepustio „izbiljnom oblačenju“, crvena boja zahvatila je i ovu stranu modne scene. Total red look u vidu ženskog odela je svakako jedna od najupečatljivijih opcija. A ni maxi crvena haljina nije manje značajna. Crvene formal waer kombinacije asociraju na ideologiju kreiranja Maximilliana Davisa i njegovog rada u modnoj kući Ferragamo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori