Oops I Did It Again… Denim patchwork haljina Britney Spears ponovo aktuelna
Oops I Did It Again… Denim patchwork haljina Britney Spears ponovo aktuelna

Oops I Did It Again… Denim patchwork haljina Britney Spears ponovo aktuelna

Y2K estetika evidentno vlada minimum dve godine unazad – i ne, nema nameru da stane, već se kontinuirano upliće i postaje neizostavni deo apsolutno svakog autfita. Nebrojeni trendovi koje smo gledali dvadeset godina ranije, polako, ali sigurno doživljavaju svoj ciklični comeback – a na red je stigla (verovali ili ne), i ikonična denim patchwork haljina, koju je Britney Spears nosila na AMAs dodeli, davne 2001. godine.

Istorija jedne denim maxi haljine

Početak dvehiljaditih i princeza pop muzike servirali su jedan od najboljih modnih trenutaka u sveopštoj modnoj istoriji. Britney Spears i njen tadašnji partner Justin Timberlake, pojavili su se sasvim ležerno na muzičkom eventu u double denim kombinaciji, i postali svojevrsni sinonim za denim modnu filozofiju. Naime, Britney je samo poželela da svoju odevnu kombinaciju upari uz Justinovu, međutim, sasvim nepretenciozno Kurt and Bart patchwork haljina evoluirala je u nešto mnogo vrednije od obične haljine – postala je (verovatno) najvažniji deo Y2K ere.

Denim patchwork haljina
Denim patchwork haljina

Oops I Did It Again…

Nakon toga, mnogi dizajneri nastojali su da reanimiraju ikoničnu Britney denim fantaziju, i svaki pokušaj završavao bi se uglavnom ne tako uspešno. Međutim, nedavno je Üron Essati predstavio svoju verziju denim maxi haljine – i moramo priznati da je krajnji rezultat impresivan. On je ujedno pružio pravi primer na koji način treba rekreirati kultni trend, i uz to doneo određenu notu svežine i originalnosti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori