Sudeći po novoj Health kolekciji brenda Sporty & Rich dvehiljadite i dalje trenduju
Sudeći po novoj Health kolekciji brenda Sporty & Rich dvehiljadite i dalje trenduju

Sudeći po novoj Health kolekciji brenda Sporty & Rich dvehiljadite i dalje trenduju

Danima nas je marketing tim brenda Sporty & Rich kroz socijalne kanale pripremao za ono što sledi – novu “Health” kolekciju koju su inspirisale dvehiljadite. Bili smo ubeđeni da je trend spuštenog struka i plišanih trenerki na izmaku,  međutim, jedan od naših omiljenih brendova nas je demantovao.

Kao uvertiru za novu kampanju na svojoj Instagram stranici delili su stare paparaco fotke Britney Spears i Paris Hilton. Par dana kasnije osvanula je kampanja inspirisana upravo ovim (ne svima omiljenim) modnim periodom.

Dakle, vratite svoje plišane trenerke sa tavana – trebaće vam ove jeseni.

Pop kultura + dvehiljadite

Paparaco fotografije sa početka novog milenijuma, na kojima selebriti ličnosti šetaju Los Anđelesom, večna su inspiracija.

Kose nespretno pokupljene u punđe i repove, crop topovi, trenerke ili denim sa niskim strukom i telefoni na preklop opisuju celokupan pop icon attire. Upravo je ova estetika inspirisala Emily Olbert, vladnicu i kreativnu direktorku brenda. Ona je brend Sporty & Rich zasnovala na quiet luxury estetici, da bi sa ovom kolekcijom napravila potpuni obrt. Međutim, njen brend je postao toliko strateški jak da se odvažno usudila da napravi ovaj korak.

Popularnost Sporty & Rich brenda zarađena je i kroz kolaboracije sa brendovima Lacoste i adidas, te je tako učvršćen globalni vizibilitet. Nakon toga otvorena je i prva flagship radnja u Njujorku, koja poseduje i welness club. 

Bad girls club

Čitava ova era iznedrila je svojevrsni bad girls club. Britney Spears, Paris Hilton i Lindsay Lohan danju su zajedno ispijale svoje ledene kafe, a noću partijale i bežale od paparaca. Njihovne odevne kombinacije trenduju dan danas, a rekreiraju ih mnoge poznate influenserke.

Godinama su punile stranice tabloida, a ovo je ujedno i pokazna vežba kako je nastala streetstyle kultura (koja se danas pretvorila u ozbiljan biznis).

Slike sa pumpi gde toče gorivo u svoja najnovija kola, ili sa ulice dok šetaju sa kafom u ruci, poslužile su kao inspo za novu Sporty & Rich kampanju. Ako ste nostalgični za ovom modom – Health drop je već dostupan za kupovinu.

Foto: Instagram / @sportyandrich

Učitati još
Zatvori