Modna arhiva Eltona Johna može biti vaša – a sav novac od prodatih komada odlazi u humanitarne svrhe
Modna arhiva Eltona Johna može biti vaša – a sav novac od prodatih komada odlazi u humanitarne svrhe

Modna arhiva Eltona Johna može biti vaša – a sav novac od prodatih komada odlazi u humanitarne svrhe

Modna industrija i humanitarnost kao takva, često su preplitale svoja delovanja. Odeću poklanjamo svojim prijateljima, onima kojima je na drugom mestu potrebština, nakon osnovnih namernica, ali je i prodajemo kako bi kasnije taj novac donirali u humanitarne svrhe. Često se spominje rečenica naše malo je nečije mnogo, ali je neretko više izgovaramo nego sprovodimo u delo. Zatrpani svojim svakodnevnim nedaćama, često zaboravljamo na one kojima je pomoć možda i najpotrebnija.

Mnoge poznate ličnosti, a i dizajneri svoje komade prodali su na aukcijama. Baš, ovako završio je i orman poznate dizajnerke Vivienne Westwood kao i neki od najdragocenijih komada Eltona Johna. Sada, komade pomenute muzičke ikone možete kupiti i na eBay platformi, dok će sav novac od prodatih artikala otići u humanitarne svrhe, i pomoći onima koji se bore sa Sidom.

Elton John AIDS Foundation


Pop i rok ikona sedamsedestih godima prošlog veka, svoju slavu ali i uticajnost iskoristila je na humanitaran način. Naime, Elton John osnovao je svoju humanitarnu organizaciju 1992. godine. U želji da pomogne omina koji se bore sa Sidom, nastala je Elton John AIDS Foundation. Sada, u kolaboraciji sa eBay platformom, do 7.jula biće dostupni odevni komadi poznate zvezde koji mogu postati vaši. Sav novac od prodatih komada, otićiće u budžet pomenute humanitarne organizacije. Ovo humanitarno delo podržala je i italijanska modna kuća Versace, koja će do kraja ove akcije donirati 10% svog profita od prodate kolekcije povodom pride meseca, pomenutoj humanitarnoj organizaciji.

Pieces that we want


Pored humanitarnog aspekta ove akcije, ne krijemo da je i modna karta ona koja celu priču diže na viši nivo. Elton John i njegove stilske igre na neki način činile su ličnu kartu poznatog muzičara. Pored mnogobjojnih hitova koje i dan danas neprestano slušamo, u fokus slobono možemo staviti i njegov stil oblačenja. Glamurozne naočare vibratnih boja i cirkona koje obasjavaju svaku prostoriju (primarno pod Gucci potpisom), autentična odela i prefinjene mokasine (by Donatella Versace) sada su na prodaju. Komadi u kojima je poznata zvezda nastupala i provodila svoje vreme mogu postati apsolutni staple vaših ormana.

Autentičan stil koji pamtimo, luksuzni komadi nošeni od strane jedne od najvećih zvezda i humanitarnost udružili su svoje snage. U želji da se pomogne onima kojima je ta pomoć potrebna, istovremeno možete ispuniti svoje shoppoholic žudnje i učiniti humanitarno delo.

Foto: Instagram /@eltonjohn, @ejaf /

Učitati još
Zatvori