Šta dobijamo kada se spoje Gap i Cult Gaia? Kolaboracija godine zvanično je stigla i već je rasprodata?
Šta dobijamo kada se spoje Gap i Cult Gaia? Kolaboracija godine zvanično je stigla i već je rasprodata?

Šta dobijamo kada se spoje Gap i Cult Gaia? Kolaboracija godine zvanično je stigla i već je rasprodata?

Svi smo čuli za kultni američki brend GAP koji je svojevremeno imao i radnju u centru Beograda. Cult Gaia, sa druge strane, postoji od 2011. godine i nebrojeno puta bio je tema Journal modnih tekstova. Ova dva brenda udružila su snage i od 10. oktobra njihova prva kolaboracija zvanično je u prodaji. Kada ženstvena silueta (Cult Gaia) i streetstyle gigant (GAP) udruže snage onda se prvi drop rasproda u svega par sati. Koja je tajna ove uspešne saradnje?

Gap i Cult Gaia – recept sa uspešnu kolaboraciju

Šta je ključ uspeha ove kolekcije? Varijabilitet. Od prepoznatljivih dukseva na kojima u poznatom GAP fontu sada piše GAIA i military pantalona, pa sve do haljina i kožnih kompleta koji ističu žensku siluetu – ova atraktivna kolaboracija gađa više stilski ciljnih grupa istovremeno. Mislili ste da nema teksasa? Naravno, tu je i prepoznatljivi GAP denim na kojem je brend izgradio svoj modni identitet. Šlag na tortu je Tina Kunakey kao zaštitno lice ali (istovremeno) i idealan marketinški potez.

Raspon cena takođe je vrlo pristojan i verodostajan rangu koji GAP zagovara decenijama unazad pa je i ova komponenta jako bitan faktor same popularnosti kolekcije.  Ovo je takođe doprinelo i činjenici da je veći deo komada (već) rasprodat.

Kanye West svojevremno vratio GAP u epicentar modnih dešavanja

Pre četiri godine desila se jako važna kolaboracija Yeezy x GAP. Kanye West zaslužan je za povratak ovog brenda u važne modne krugove ali, nažalost, saradnja nije potrajala. Nakon dve godine i mnogih nesuglasica koje su imali Kanye i čelnici GAP-a razišli su se i to na nimalo lep način.

Upravo zato se GAP sada vraća na velika vrata upravo ovom ženskom kolekcijom kojoj je Cult Gaia estetika udahnula novi život. Sve komade možete videti na samom sajtu poznatog brenda.

Foto: GAP, Instagram / @gap

Učitati još
Zatvori