Nakon Alexander McQueen-a, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorke brenda Givenchy
Nakon Alexander McQueen-a, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorke brenda Givenchy

Nakon Alexander McQueen-a, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorke brenda Givenchy

Nedelja mode u Njujorku je počela – i sa sobom donela brojne vesti relevantne za fashion svet. Nakon što smo saznali da je Haider Ackermann preuzeo kreativno vođstvo nad brendom Tom Ford, svega nekoliko nedelja nakon što je kompaniju napustio Peter Hawkings, sada su se pojavile nove vesti bitne za svet luksuznih modnih brendova.

Naime, vesti nam sada dolaze iz francuske modne kuća Givenchy. Modni fanatici dugo su čekali da saznaju ko će se naći na poziciji kreativnog direktora ovog prestižnog brenda. Sa početkom Fashion Week-a, ne postoji prikladnije vreme od ovoga za upravo takve vesti. Tako saznajemo da Givenchy ima novu kreativnu direktorku – a to je Sarah Burton. Saznali smo sve detalje.

Givenchy x Sarah Burton


Sarah Burton je pre rada za brend Givenchy uspešno gradila karijeru radeći za brend Alexander McQueen. Taj brend bio je blizak ne samo njenoj estetici – već i domu, budući da je i Alexander McQueen Britanac. Iako je verno radila za taj brend, Sarah Burton sada prelazi u Givenchy. Predsednik odbora ovog francuskog brenda, Sidney Toledano, imao je samo reči hvale za Burton.

Sarah Burton je izuzetno kreativna žena čiji rad pratim već dugo, strastveno. Veoma mi je drago što se danas pridružuje Givenchyju. Njen jedinstveni pristup modi imaće neprocenjivu vrednost za ovu legendarnu modnu kuću, poznatu po pomeranju granica.  Uveren sam da će njeno kreativno vođstvo doprineti budućem uspehu i međunarodnom položaju kuće – izjavio je Toledano.

Sarah Burton profimedia-0121061465
Sarah Burton / Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Fashion news


Kako saznajemo, Sarah će biti dizajnerka i kreativna direktorka ženskih, ali i muških kolekcija. Izjavila je kako je uzbuđena što će biti deo priče jedne ikonične modne kuće kao što je Givenchy. Kako kaže, raduje se što će modnoj kući Givenchy doneti sopstvenu viziju, senzibilitet i svoja uverenja. Givenchy je dragulj – zaključila je Sarah.

Prva kolekcija Burton biće prikazana u martu 2025. godine i to na Nedelji mode u Parizu.

Alexander McQueen profimedia-0065088272
Alexander McQueen x Sarah Burton / Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia / Instagram (@givenchy)

Učitati još
Zatvori