Haider Ackermann je novi kreativni direktor modne kuće Tom Ford
Haider Ackermann je novi kreativni direktor modne kuće Tom Ford

Haider Ackermann je novi kreativni
direktor modne kuće Tom Ford

Vest da je Haider Ackermann je novi kreativni direktor modne kuće Tom Ford oduševila je fanove. Nakon odlaska Petera Hawkingsa, koji je ovu modnu kuću napustio nakon samo godinu dana, Haider preuzima modno kormilo, a svi fanovi ovog američkog brenda s nestrpljenjem iščekuju šta to novo sprema kultni Tom Ford pod kreativnim vođstvom ovog Francuza.

Haider Ackermann je izrazio veliku sreću i zahvalnost na pruženoj prilici, kao i poštovanje za modno nasleđe ovog brenda.

Ko je Haider Ackermann?

Haider Ackermann je rođen u Bogoti, Kolumbiji 1971. godine, a zatim je usvojen od francuske porodice. Tokom detinjstva se često selio, a u periodu adolescencije živeo je u Holandiji. Svoj profesionalni modni život započinje u Belgiji tokom studija na Royal Academy of Fine Arts, međutim, nakon tri godine biva izbačen iz iste. Nakon pripravničkog staža sa Johnom Gallianom, Ackermann je radio kao asistent belgijskom dizajneru Wimu Neelsu. Takođe, radio je i sa drugim brendovima poput Bernharda Willhelma i Patricka Van Ommeslaeghea. Sve to pre nego što je postao dizajner za Mayerline.

Određeni mediji su prenosili kako je Ackermann bio među kandidatima da nasledi Galliana u Dioru i Martina Margielu u istoimenoj modnoj kući. Godinu dana kasnije, tačnije 2010. godine, Karl Legerfeld ga je nazvao idealnim naslednikom CHANEL-a. 2013. godine Ackermann je lansirao menswear kolekciju, a 2016. godine je objavio kolaboraciju sa Berlutijem. Ove, 2024. godine postao je kreativni direktor Canada Goose brenda, a sada, u drugoj polovini godine, kreativni direktor modne kuće Tom Ford.

Kada očekujemo prvu Tom Ford reviju koju će voditi Haider Ackermann?

Iako strastveno želimo da što pre pogledamo kreacije novog kreativnog direktora, njegova prva ready-to-wear kolekcija će debitovati u Parizu, u martu sledeće godine tokom Paris Fashion Week-a. Do tada ćemo uživati u njegovim dosadašnjim kreacijama i možda uočiti njegovu haljinu na nekoj od Kardashian sestara.

Haider Ackermann tom ford profimedia-0655207949
Profimedia

Foto: Profimedia; Instagram: @h.a

Učitati još
Zatvori