Nova H&M kolekcija inspirisana radovima poznatog umetnika Basquiata je sve što želimo 
Nova H&M kolekcija inspirisana radovima poznatog umetnika Basquiata je sve što želimo 

Nova H&M kolekcija inspirisana radovima poznatog umetnika Basquiata je sve što želimo 

Breaking vesti na modnom nebu se u poslednje vreme dešavaju skoro svakodnevno. Ipak, retko je onih koji izazovu onaj wow momentum, a ovo je jedna od njih. Tamo gde se moda, umetnost i kultura ujedinjuju dolazi nova H&M kolekcija sa motivima čuvenog umetnika Jean-Michel Basquiata. Reč je o kolaboraciji sa njujorškim modnim dizajnerima koja već sada privlači ogromnu pažnju.

H&M Basquiat kolekcija

Ova, najnovija H&M kolaboracija sa njujorškim modnim dizajnerima Ev Bravado i Téla D’amore, istražuje nasleđe poznatog umetnika i njegov uticaj na mlade crne umetnike. Kolekcija od 30 komada spaja Basquiatove legendarne slike i retko viđena umetnička dela sa motivima vitraža i izražajnim dizajnerskim rešenjima ovog modnog dua. Kolekcija će biti dostupna na internet stranici hm.com od 1. avgusta.

H&M Basquiat kolekcija

Jean-Michel Basquiat

Basquiat se smatra jednim od najvažnijih umetnika 20. veka. Inspirisani njegovim putem, od uličnog umetnika do poznate umetničke figure, Bravado i D’Amore veruju da Basquiatovo nasleđe služi kao svakodnevni podsetnik da nema granica u onome što mogu postići. Upravo ova H&M kolaboracija briše granice između mode, umetnosti i kulture, pojačavajući nasleđe Jean-Michel Basquiata kroz printove, vez i aplikacije njegovih umetničkih dela na njihove karakteristične siluete.

H&M Basquiat kolekcija

„Za nas je Basquiat uvek bio uticajna figura veća od života. Mogućnost da prelistamo njegovu arhivu i izaberemo retka umetnička dela je blagoslov. Basquiatovo nasleđe je veoma uticalo na našu jedinstvenu viziju. Ova kolekcija će sa H&M-om biti dostupna svuda u svetu, što je čini deset puta posebnijom“, istakli su Ev Bravado i Téla D’Amore.

Jean-Michel Basquiat legat

“Ev i Téla brzo su postali jedni od najuzbudljivijih figura u modi. I znali smo da će poštovati Jean-Michelovu viziju dok dodaju svoj jedinstveni stil njegovom radu. Centralna načela njegovog nasleđa su osnaživanje mladih crnih umetnika. I kroz H&M globalnu platformu, nadamo se da ćemo inspirisati novu generaciju umetnika da nastave njegov kreativni duh“, kažu iz Basquiatovog legata, koji vode Lisane Basquiat i Jeanine Heriveaux, sestre poznatog umetnika.

Foto: H&M promo

Učitati još
Zatvori