Evo ko će biti gostujući dizajner Haute Couture kolekcije Jean Paul Gaultier brenda, i zašto Alberta Ferretti napušta svoju etiketu
Evo ko će biti gostujući dizajner Haute Couture kolekcije Jean Paul Gaultier brenda, i zašto Alberta Ferretti napušta svoju etiketu

Evo ko će biti gostujući dizajner Haute Couture kolekcije Jean Paul Gaultier brenda, i zašto Alberta Ferretti napušta svoju etiketu

Dok isčekujemo Nedelju mode u Parizu, modna industrija nam je i te kako priredila vesti važne pomena. Naime, konačno je potvrđeno ko će biti gostujući dizajner Haute Couture kolekcije Jean Paul Gaultier brenda koju očekujemo u januaru ove godine. Belgijski dizajner Ludovic de Saint Sernin, do sada najmlađi dizajner koji će ukrsiti umove sa Jean Paul Gaultierom, prezentovaće svoj take coutre sage uz pomoć francuskog dizajnera. Ovo je osmi put po redu da čovek koji je kreirao bullet bra, prezentuje couture kolekciju uz gostujućeg dizajnera.

No, ovo definitivno nisu jedine vesti koje kruže modnim etrom. U breaking kategoriji izdvojilo se i saopštenje da Alberta Ferretti napušta mesto kreativne direktorke svog brenda, osnovanog 1981. godine. A ko je mogući kreativni direktor, donosimo u nastavku.

Alberta Ferretti stepping down

Italijanska dizajnerka Alberta Ferretti, objavila je da napušta poziciju kreativne direktorke etikete koju je osnovala 1981. godine. Svoju poslednju kolekciju za brend koji nosi njeno ime i prezime, Alberta prezentovala je na Milanskoj nedelji mode uz vremesnku odrednicu za Proleće/Leto 2025. Poslednja kolekcija prezentovala je trenutno aktuelnu boho estetiku, u italijanskom maniru, bivajući doseledna svojim signiture ženstvenim i lepršavim siluetama. No, sada je definitivno potvrđeno da dizjnerka više neće biti glavni kretaivni um iza svojih kolekcija. Te se proglašenje njenog naslednika, očekuje uskoro.

Međutim, ovo nije kraj business poglavlja poznate italijanke. Ona će svakako i dalje poslovati u svojoj porodičnoj komapniji Aeffe Group, koja drži brendove kao što su Moschino, Philosophy i Pollini.

Alberta Ferretti F23

Jean Paul Gaultier & Ludovic de Saint Sernin

Kao gostujući dizajner jedne od najisčekivanijih kolekcija godine, Jean Paul Gaultier selektovao je Ludovica de Saint Sernina. Belgijski dizajner rođen 1990. godine važi za onog majmlađeg koji će gostovati u sklopu Couture kolekcije. Jean Paul oduvek trudio se da svojim Couture kolekcijama u fokus stavi mlade dizajnere čiji rad želi da podrži. Te se ovog puta kao jedan od njih izdvojio talentovani Ludovic. Pređašnju Couture kolekciju dizajnirala je irska dizajnerka Simone Rocha, koja je nakon iste doživela svoj peak, kao i dizajner Nicolas Di Felice.

Ludovic de Saint Sernin istakao je da oseća veliku čast ali i odgovornost povodom dizajniranja sa Jean Paul Gaultierom, poentirajući da je francuski dizajner oduvek bio njegov idol i vrsta inspiracije. Ovaj dvojac zapravo upoznao se u backstage-u koncerta pevačice Dua Lipe, a sada će zajedno kreirati i kolekiju.

Od novog Couture poglavlja ovog puta očekujemo oštre siluete, spoj visoke mode i modernizma ali i sinergiju prefinjenosti i uniseks odevanja.

Foto: Launchmetrics/spotlight / Instagram /@ludovicdesaintsernin, @jeanpaulgaultier /

Učitati još
Zatvori