Nikola Jokić dobija prve patike sa svojim potpisom: „Joker 1“ uskoro u prodaji
Nikola Jokić dobija prve patike sa svojim potpisom: „Joker 1“ uskoro u prodaji

Nikola Jokić dobija prve patike sa svojim potpisom: „Joker 1“ uskoro u prodaji

Ljubitelji košarke i fanovi Nikole Jokića imaju razlog više za radovanje – MVP Denver Nuggetsa i jedan od najvoljenijih igrača u NBA ligi dobija prve patike sa svojim potpisom. Nakon godina u kojima je odbijao da ide stopama mnogih drugih NBA zvezda, Nikola Jokić je odlučio da je vreme za sopstvenu liniju patika, a sa kineskom sportskom markom 361° postigao je dogovor o dizajniranju modela koji će nositi njegovo ime.

Jokićev skroman i autentičan karakter čini ga izuzetnim u svetu vrhunskog sporta. Iako je napustio saradnju sa poznatim brendom Nike, Jokić nikada nije težio ka tome da bude u centru pažnje. Takođe, nije osećao potrebu da ima svoje Jordan patike, kako bi se uklopio u uobičajeni kalup slavnih košarkaša. Umesto toga, uvek je stavljao tim ispred svega i njegov fokus je ostajao na terenu. Upravo zbog toga, vest o saradnji sa 361° izazvala je veliko interesovanje. Takođe, zato što je Jokić ponovo pokazao da radi stvari na svoj način.

Njegov prvi potpisani model, pod nazivom Joker 1, biće pušten u prodaju krajem 2024. godine, a u decembru će se naći u prodavnicama širom sveta. Ono što ovaj model izdvaja je ne samo njegova funkcionalnost, već i cena. Očekuje se da će osnovna verzija patika koštati oko 100 dolara, dok će napredniji model, Joker 1 GT, biti dostupan po ceni od 140 dolara početkom 2025. godine.

Saradnja sa 361° – izbor koji je iznenadio, ali i oduševio fanove

Nakon što je napustio saradnju sa Nike-om 2023. godine, Jokić je postao zaštitno lice kineskog brenda 361°. Brend je već uspešno sarađivao sa njegovim saigračem, Aronom Gordonom. Iako je ovaj izbor za mnoge bio iznenađujući, Jokić je ostao dosledan svom karakteru. 361° nije gigant poput Nike-a, ali predstavlja brend koji kombinuje inovativnost, kvalitet i autentičnost, što savršeno odražava Jokićev pristup igri (a i životu).

Prvi put su ove patike izazvale pažnju kada je Jokić bez mnogo pompe nosio nepoznati model tokom Media Day-a Denver Nuggetsa ove jeseni. Na jeziku patika mogla se videti oznaka Team Joker, ali do sada nije bilo zvanične potvrde da se radi o njegovom potpisanom modelu. Ipak, u proteklih nekoliko nedelja, glasine su se obistinile. Jokić će nositi Joker 1 tokom nove NBA sezone, a fanovi širom sveta s nestrpljenjem iščekuju detalje o dizajnu i tehničkim specifikacijama.

Joker 1 i šta možemo očekivati

Patike Joker 1 predstavljaju savršen spoj Jokićevog košarkaškog stila – jednostavnost, ali i visoka efikasnost. Kao centar koji ne dominira samo fizički, već i taktički, Jokićeve patike moraju pružiti odličnu stabilnost i podršku, a sve to uz maksimalnu udobnost za njegov specifičan način kretanja po terenu. Fanovi mogu očekivati tehnološki napredne karakteristike, s naglaskom na stabilnost i podršku, što je ključno za Jokićev stil igre.

Model Joker 1 GT, koji će biti dostupan naredne godine, biće namenjen onima koji žele dodatnu izdržljivost i tehničkeprednosti. To će ga činiti idealnim za igrače visokog intenziteta. Iako još uvek nisu dostupne zvanične slike, Jokić je viđen kako nosi ovaj model tokom promotivnog događaja u Kini.

nikola jokić patike
Nikola jokić / profimedia

Ljubav prema košarci – i patikama

Nikola Jokić je poznat po tome što nije tipičan NBA superstar. I dok mnogi njegovi saigrači i rivali jure za glamuroznim ugovorima i modnim trendovima, Jokić ostaje veran sebi. Njegov život u Srbiji, ljubav prema konjima i povučen način života daleko su od svetla reflektora. Međutim, to ga ne sprečava da postane ikona na terenu. I sada, kroz saradnju sa 361°, i van njega.

Za mnoge fanove, Joker 1 patike će biti prilika da nose deo njegove autentičnosti i skromnosti. Kao što Jokić nije igrač koji traži pažnju, ni ove patike ne dolaze sa ogromnim marketinškim kampanjama. Već jednostavno, kao što i priliči jednom od najvećih igrača današnjice.

Foto: Profimedia; Instagram: @allinlivee; X: @RyanGreeneDNVR

Učitati još
Zatvori