Ko je Julie Pelipas? Donosimo sve o ženi čiji brend predstavlja imperativ održive mode
Ko je Julie Pelipas? Donosimo sve o ženi čiji brend predstavlja imperativ održive mode

Ko je Julie Pelipas? Donosimo sve o ženi čiji brend predstavlja imperativ održive mode

Neretko nalazimo se u potrazi za novim modnim licima koja će postati naša stilska inspiracija. Charli XCX, trenutna muzička senzacija, u fokus stavila je Hoof Boot koji potpisuje McQueen, Jacob Elordi Bottega torbe a Sydney Sweeney boho estetiku. Međutim, ovog puta našu stilsku inspiraciju predstavlja Julia Pelipas, žena koja se trenutno nalazi u samom epicentru modne industrije.

Stilistkinja, modna dizajnerka i konsultant u jednom, Julia predstavlja ženu čiji modni uticaj u fokus stavlja održivu stranu ove kreativne industrije, a evo i zašto je toliko inspirativna.

Julie’s fashion journey

Julie Pelipas je četrdesetogodišnja ukrajinska dizajnerka i Fashion Director Vogue magazina pomenute države. Julie kroz svoju karijeru promenila je mnoštvo branši koje su stavljale modu u fokus. Te se čini da je oduvek znala da su baš ova glamurozna industrija i njeni produkti njena strast.

Svoje prve novinarske poslove Julie u portfolio zapisala je 2004. godine, nakon koje je menjala mnoštvo nacionalnih televizija na kojima je poslovala. Nešto kasnije, Julie zaposlila se kao stilistkinja, te upravo tu dolazi do jedne od prvih povezanosti sa modom. Kasnije kroz svoju karijeru, koja sada traje čak dve decenije, Julie se fokusirala na posao stilistkinje i bila deo nekih od najvažnijih projekata velikih modnih kuća. Takođe, takentovana stilistkinja deli svoje znanje s mnogih brendovima u vidu consulting-a.

Bettter.

Ljubav prema modi nastavila se, ali ovog puta ne kroz prizmu stilistkinje već dizajnerke. Julie odlučila je da svoje modno umeće upotrebi na najbolji mogući način, osnivanući bettter, brend koji istinski promoviše better modnu politiku, a evo i kako.

Naime, pomenuti brend u svoj fokus stavlja upcycling. Svi komadi pomenutog brenda su stoprocentno održivi i kreirani od ostatka materijala iz skupa ukrajinskih trift i second hand radnji. U samom fokusu poslovanja nalazi se politika cirkularne mode, koja je dobra kako po nas tako i po našu okolinu.

Kao neki od signiture komada brenda izdvojila su se, naravno, odela. Dominantne naramenice, vanvremenski kroj ali i održiv materijal samo su neke od komponenti koje će vas navesti da pritisnete check out dugme. Julie sagledala je i iskusila gotovo svaku stranu mode, a odlučila se za onu cirkularnu i održivu.

Pored upečatljivih odela, tu su i sporty kolekcije koje odlično razumeju trend koji nameće nešto ležernije odevanje, kao i kolaboracija sa FILA brendom. Stoga, jasno je da bettter pored štriklirane trendi komponente poseduje i onu održivu.

Sve komade bettter brenda možete poručiti na njihovom oficijalnom sajtu. A Julie Pelipas i njena modna priča donose razlog više za prelazak na održivu modu.

Foto: Instagram / @bettter.us, @juliepelipas

Učitati još
Zatvori