Znamo ko je dizajnirao omot albuma „Hackney Diamonds“ i zvaničan The Rolling Stones merch
Znamo ko je dizajnirao omot albuma „Hackney Diamonds“ i zvaničan The Rolling Stones merch

Znamo ko je dizajnirao omot albuma „Hackney Diamonds“ i zvaničan The Rolling Stones merch

Legendarni bend The Rolling Stones konačno je objavio novi album, a mi smo uveliko poslušali ultimativni muzički projekat Hackney Diamonds. Album predstavlja svojevrsni omaž preminulom članu benda. U pitanju je Charlie Watts, a sam naziv potiče iz istočno-londonskog slega i označava polomljeno staklo na mestu gde je počinjena pljačka. Ipak, ovog puta nismo tu zbog muzike. Ni Sidney Sweeney koje se pojavljuje u spotu za pesmu Angry koja je predstavljala uvertiru nove muzičke ere kultnog britanskog rok benda već se na krako okrećemo modnim aspektima ove sage. Naime, omot albuma dizajnirao je mladi vizionar Colm Dillane, u industriji poznatiji kao KidSuper. Zvuči poznato?

KidSuper & The Rolling Stones

Colm Dillane aka KidSuper je američki modni dizajner čiji istoimeni brend važi za jedan od najaktuelnijih na sceni kada je reč o streetwearu. Pored toga što njegove dizajne nose možda najznačajniji sportisti Louis Hamilton i Travis Kelce, u KidSuper kampanjama pojavljivale su se i latino zvezde poput Bad Bunnyja i J Balvina. Njegovo kretorsko umeće prepoznao je i Louis Vuitton kada ga je doveo na svojevrsnu pozajmicu, poput Bechkamovog prelaska u AC Milan, te je dizajnirao jedinstvenu kolekciju muške linije neposredno pred dolazak Pharrella Williamsa. Na reviji je pevala i Rosalia, a našu tezu o njegovom uspešnom angažmanu potvrdili su upravo istaknuti moćnici neiscrpne tekstilne industrije. Imajuću to u vidu, vest da je Dillane bio zadužen za kreativan izražaj koji se preslikao na novi album Stonesa samo dodatno doprinosi njegovoj već intenzivnoj karijeri.

I naravno, to nije sve. Kako su Stonesi najavili predstojeću turneju (i mogući dolazak u Zagreb) bilo je neophodno dizajnirati zvaničan merch. Očekivano, komade iz kolekcije Hackney Diamonds dizajnirao je upravo KidSuper.

Modni kreatori koji su dizajnirali omote albuma

Ovo nije jedinstven primer modnog vizionara koji je dizajnirao omot muzičkog albuma. Naime, Virgil Abloh je iza sebe ostavio neke od najprepoznatljivijih ilustracija muzičkih albuma, koji uživaju status kultnih, poput Long.Live.ASAP, My Name Is My Name, WZRD, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Yeezus Watch the Throne koji Ablohu donosi nominaciju za Oskara. Ovo svojevrsno umetničko delo predstavljalo je ikonografski rad Riccarda Tiscija koji je u to vreme bio kreativni direktor modne kuće Givenchy.

Foto: Instagram (@kidsuper)

Učitati još
Zatvori