Prelistavamo novu Jacquemus knjigu fotografija „Le Chouchou“
Prelistavamo novu Jacquemus knjigu fotografija „Le Chouchou“

Prelistavamo novu Jacquemus knjigu
fotografija „Le Chouchou“

Samo najveći zaluđenici zaista znaju koliko je modna literatura važna. Naizgled jednostavme slikovnice koje se prelistavaju brže od jutarnjih vesti upravo su svedok jedne stilske ere i njenih ideologija, kao i nastojanja umetnika (u ovom slučaju dizajnera) da u svojim igricama stvori neke nove poretke. Shodno tome, knjige fotografija su svojevrsni svedoci trenutka koje obeležavaju određeno razdoblje unutar modne industrije, njenih trendova kako u svetu dizajna, tako i u oblasti fashion fotografije. Imajući to u vidu, i više ne nego jasno zašto je izlazak još jedne Jacquemus coffe table knjige veoma značajna vest za sve modne entuzijaste. Buckle up, prelistavamo Le Chouchou sa Stefanom Mijatović koja je strpljivo čekala u redu svoj primerak i Simonov potpis.

Prelistavanje nove Jacquemus knjige fotografija

Simon Jacquemus važi za jednog od revolucionara unutar modne industrije koji pravila iste krši već u samom početku negodujući odavno ustanovljene modne kalendare. Njegovo delanje usmereno je na izgradnju autentičnog identiteta istoimene modne kuće, te je naglasak na pratećim elementima mode gotovo jednak onom dizajnerskom. Knjiga fotografija Le Chouchou nosi naziv kolekcije za sezonu Fall/Winter, a predstavlja spoj samo naizgled različitih svetova dizajna i fotografije s obzirom na to da je rađena u saradnji sa istaknutim britanskim fotografom Martinom Parrom. Ova knjiga prikazuje idealnu saradnju dva vizionara u svojim oblastima.

knjiga fotografija

Stefana Mijatović otkriva šta se sve krije u novoj modnoj Jacquemus literaturi

Mlada fotografkinja Stefana Mijatović zatekla se u Parizu za vreme Nedelje mode, a svoje utiske uveliko je podelila sa nama. Međutim, po povratku odlučili smo da zajedno sa njom prelistamo novu knjigu fotografija modne kuće Jacquemus zbog koje je strpljivo čekala u redu.

SM: Knjiga fotografija Le Chouchou, u prevodu slatkica, sadrži behind the scene fotografije poslednje Jacquemusove revije u Versaju. Sve fotografije je fotografisao dokumentarni britanski fotograf Martin Parr kome je ovo prva saradnja sa mladim dizajnerom. U knjizi se ne nalaze samo prikazi pripremanja scene neposredno pred reviju, već i fotografije poznatih modela, hrane, raspoloženja, ali i samih kreacija.

Le Chouchou, Marseille je t’aime & Images

Ovo je treće po redu Jacquemus izdanje. Prvo po redu bilo je Marseille je t’aime posvećeno njegovom rodnom gradu, a realizovano je uz pomoć čak 14 umetnika. Ubrzo nakon toga izlazi i druga coffee table knjiga pod nazivom Images. Iako već naslućujete šta bi moglo da bude u pitanju, potvrđujemo da se u ovoj knjizi fotografije nalaze one napravljene ni manje ni više nego iPhone telefonom. A iza objektiva nalazio se niko drugi do Simon Jacquemus.

knjiga fotografija

Foto: Instagram (@jacquemus), Stefana Mijatović

Učitati još
Zatvori