Lana Del Rey, Sydney Sweeney i Bella Hadid imaju istu stilistkinju: Ko je Molly Dickson?
Lana Del Rey, Sydney Sweeney i Bella Hadid imaju istu stilistkinju: Ko je Molly Dickson?

Lana Del Rey, Sydney Sweeney i Bella Hadid imaju istu stilistkinju: Ko je Molly Dickson?

Imena najpoznatijih svetskih stilista već donekle znamo, kako je ova profesija sve popularnija javnosti. Instagram profili popularnih image makera broje stotine hiljada pratilaca koji žele iz prve ruke da saznaju šta nose njihove omiljene zvezde.

Jedno ime počelo je repetativno da nam iskače u poslednjih par meseci na više različitih strana i odlučili smo da uradimo mini research – ko je Molly Dickson, stilistkinja koja odlučuje šta nose Bella Hadid, Sydney Sweeney i Lana Dey Rey?

The „celebrity stylist“ road

Molly Dickson karijeru je započela kao asistent glavnog stiliste licencnog modnog magazina Marie Claire, a na toj poziciji radila je do 2018. godine. Poznata stilistkinja je dve nedelje pre nego što je diplomirala na odseku za marketing  shvatila da želi da se bavi modom, i tim povodom se, nedugo zatim, preselila u Njujork. Upravo tamo je dobila priliku da radi praksu u prestižnom modnom magazinu koji joj je, ispostaviće se kasnije, poslužio kao odlična odskočna daska.

Kada se osamostalila prvo je počela da radi sa manje poznatim klijentima dok ne stekne dovoljno iskustva i kontakata da se upusti u kategoriju kojoj svi stilisti teže – A list celebrities.

Krajem prošle godine na glas smo se zapitali da li Sydney Sweeney ima novog stilistu, kako su njena izdanja tokom promotivnih aktivnosti filma „Anyone but you“ doživela izvestan upgrade. Upravo je u tom nekom periodu njihova saradnja privukla pažnju modnih kritičara, a većina komentara bila je vrlo pozitivna. Dobar glas daleko se čuje, ovog puta i do menadžment timova Belle Hadid i Lane Del Rey, kako su obe rešile da angažuju Molly Dickson za svoje važne projekte u 2024. godini.

Coachella, Orebella, Met Gala & Cannes

Molly Dickson ima savršeno celebrity client trojstvo – jednu od natraženijih glumica, pevačica, ali i modela. Ona je bila zadužena za Grammy nagrade kao i oba Coachella vikenda kada su Lana Del Rey i njeni nastup u pitanju, a nastavila je da stilizuje predvodnicu sad pop tasa i za Met Galu, kao i druga važna pojavljivanja. Bella Hadid izašla je iz medijske ilegale tokom promocije svog beauty brenda Orebella, Met Galu je preskočila ali je zato blistala na Filmskom festivalu u Kanu. 

Sa Sydney Sweeney ima pune ruke posla, i to za potrebe saradnji sa brendovima Miu Miu i Armani Beauty, a kako je glumica nedavno postala i zaštitno lice nove kampanje brenda Jimmy Choo – za nju ju je stilizovala upravo Molly.

Pored njih tri, sve traženija stilistkinja ima još popularnih klijentkinja iz celebrity sfere tako da je ovih dana multitask njena jedina opcija. Radila je godina da bi danas bila tu gde jeste, a njene autfite nastavljamo da pratimo u okviru Journal modnog radara.

Učitati još
Zatvori