Slučajnost ili dobar tajming – Levi’s u novoj kolekciji ima majice sa natpisom Oasis
Slučajnost ili dobar tajming – Levi’s u novoj kolekciji ima majice sa natpisom Oasis

Slučajnost ili dobar tajming – Levi’s u novoj kolekciji ima majice sa natpisom Oasis

Slučajnost? We don’t think so.

Da li su čelnici američkog brenda Levi’s znali nešto pre nas? Definitely maybe. Krajem prošlog meseca (27. avgusta) u prodaji su se našla tri modela majica sa Oasis natpisom, u čast obeležavanja tridesetogodišnjice od izdavanja njihovog prvog studijskog albuma.

Upravo tog dana svetom je odjeknula vest da će dva brata nepomirljive razlike ostaviti po strani, i nakon skoro više od decenije spremni su za reunion tour. I opet kažemo – slučajnost? We don’t think so.

Ako ste kupili karte za povratničku turneju sve što vam (još) treba je Oasis majica. Definicija savršenog (ili nameštenog) tajminga u praksi.

Fanovi uzbuđeni / brendovi zarađuju

Pored standardnog merch programa na samim koncertima, koji je uglavnom overpriced, poznati svetski brendovi koji rezonuju sa izvesnim artistima u svoje kolekcije neretko uvrste komade koji asociraju na njih. Strateški plan čelnika Levi’s brenda nije smeo da otkrije sam reunion momenat, te su kao razlog ove mini serije majica dali obeležavanje 30 godina od izdavanja albuma Definetely maybe. Kada su najavili ovaj drop malo nas je znalo da će upravo tog dana istorija biti promenjena.

Povratnička turneja zakazana je za 2025. godinu, a bend će tokom jula i avgusta svirati u Engleskoj i Irskoj.

Bend već izbacio i sopstveni online merch

Kako je ovaj dugoočekivani reunion ispunjenje sna svih Oasis die hard fanova, na njemu (logično) mora da se zaradi. Na oficijalnom Instagramu benda objavljen je link za kupovinu majica, tako da je ova turneja već duže vreme u planu.

Šta nas još od marketing senzacija čeka do sledećeg leta ne znamo, ali ovaj comeback doneće svima puno novca. Uostalom, rok scena se mnogo izmenila u poslednjoj deceniji. Vreme je da se vratimo na fabrička (rok) podešavanja. Definitely maybe.

Foto: Instagram / @levis / @levis_japan

@oasis

 

Učitati još
Zatvori